Altijd misselijk

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 22 jaar en ik ben al sinds mijn 15e levensjaar constant misselijk. Soms gaat het een tijdje weg en soms is het zo hevig dat ik zelfs als ik bij anderen ben opeens naar de wc moet, wat natuurlijk erg onaangenaam is voor iedereen. Ik probeer het vaak ook niet kenbaar te maken, dus dan krijg je al helemaal lastige situaties.

    Ik ben al een aantal keren bij de dokter geweest, heb maagmedicijnen gehad maar dat helpt vrij weinig. Het wordt eigenlijk elke keer afgedaan als 'stress' of een 'zwakke plek'.

    Nu kan dit best zo zijn, maar het leven wordt er eigenlijk niet echt meer leuk van. Elke mooie kans die ik dit jaar heb gehad op een leuke dag is verpest door mijn eigen misselijkheid.

    Zo ook iedere ochtend, uitslapen is al jaren geleden niet meer voorgekomen. Zodra ik wakker word ben ik gewoon zo misselijk dat ik standaard een emmer naast m'n bed moet bewaren. Er komt niet veel uit, het is vooral maagzuur, maar het lijkt gewoon een ongecontroleerde drank om over te geven.

    Heeft iemand enig idee wat ik eraan kan doen? Psychiaters wisten het ook nooit maar ik begin steeds meer te denken dat het echt een psychische ziekte is.

    Alvast bedankt

    Reageer
    #3

    Beste Piet,

    Zou je kunnen beschrijven hoe het "braaksel" dat jij als maagzuur omschrijft uitziet?

    Reageer
    #4

    Het is eigenlijk alleen maar heel weinig maagzuur, geel/bruinig. Het is denk ik ook een stuk psychologisch, want als ik er eenmaal aan denk dan lijdt mijn hele stemming eronder en word ik vanzelf misselijk en keer ik in mezelf.

    Ik heb het vooral in de ochtend. Binnen 10 seconden nadat ik ontwaak voel ik meteen die vervelende leegte en ongeluk dus ik moet gelijk een banaan naar binnen werken al wil ik niet beginnen met kokhalzen.

    Maar ook wel eens zomaar midden op de dag na het eten. Ook al at ik zoiets simpels als brood met kaas.

    Ik probeer heel veel alleen te zijn de laatste tijd omdat ik hier steeds meer last van krijg. En dat is best naar omdat ik eigenlijk juist meer andere dingen zou moeten doen.

    Het is nog al lastig om te achterhalen wat het probleem is. Ik denk dat mijn maag uit zichzelf ook zeker zwak is, maar ik denk echt dat mijn stemming het ook verergert.

    Reageer
    #5

    Voordat er geroepen wordt dat het tussen de oren zit, moet er wel eerst goed gekeken worden of er echt geen lichamelijke gebreken zijn.

    Bruin/gelig (groenachtig)is geen normale kleur voor maagzuur.
    Het kan echter wel iets met je gal te maken hebben. Het zou een gal reflux kunnen zijn.

    Ik adviseer je om een verwijzing te vragen naar de internist.

    Reageer
    #6

    Hoii. Ik heb misschien een tip voor je. Ga naar een homeopaat. Die kan je misschien helpen met een soort drankje.

    Reageer
    #7

    hoi! Vervelend zeg ik ben nu 16 jaar en ik heb dit dus ook aan het begin alleen soctends maar heb het nu ook overdag. En alleen als ik moet eten of aan eten denken vaak is het op stressmomenten of als ik me eigen er druk over ga maken. En als ik op dat moment in gezelschap ben en ik moet eten komt het er direct uit of moet ik kokhalzen. Het zou ook kunnen komen door dat je niet goed slaapt. Te weinig of te licht. Te weinig of geen regelmaat in je leven (  verschillende tijden slapen , wakker worden, eten etc.) sla je wel eens maaltijden over? Ontspan je genoeg? En eet je goed en genoeg en ook op vaste tijden? Misschien helpt dit je

    Reageer
    #8

    Hoi Piet,

    Hoe is de situatie nu?

    Ik heb namelijk exact hetzelfde probleem. Eigenlijk als van kinds af aan (destijds eigenlijk hoofdzakelijk na de maaltijden) maar sinds 2004 continue.  Dat jaar werd ik plots ziek, dacht aan buikgriep, maar de misselijkheid bleven dagen lang in alle hevigheid aanhouden. Ook toen braken niet meer mogelijk was. Dagen en nachten lang kon ik geen moment meer slapen of tot rust komen. Tussen 2004 en 2010 ben ik in drie ziekenhuizen vollledig doorgelicht zonder dat dit leidde tot een diagnose of een oplossing (wel kreeg ik maagzuurremmers voorgeschreven). Omstreeks 2012 werd de situatie ietwat leefbaarder maar eind 2017 gebeurde exact hetzelfde als in 2004. Plots werd ik weer heel ziek (herhaaldelijk gal overgeven ((gif geel)) en een vorm van misselijkheid die onverdraaglijk was en me dagen en nachten uit mijn slaap hield). Nu is het januari 2019 (ik ben nu 42) en heel 2018 heb ik nauwelijks kunnen functioneren. Ook nu weer ben ik medisch onderzocht maar zonder succes. Afgelopen weekend heb ik opnieuw een dag gal over lopen geven. Buikgriep..? In elk geval was ik nog niet hersteld van afgelopen jaar en knap ik nog steeds niet op. Ik weet dan ook exact hoe jij je voelt. Helaas bieden dit soort forums doorgaans geen remedie. Veel clichés vooral. Maar jij heb vast, net als ik, al alles geprobeerd van huis tuin en keuken middeltjes tot medische hulp en homeopathie enz. Maar misschien heb jij inmiddels een diagnose en/of een remedie. Want man, man... zo is het inderdaad lastig leven... En leg het je omgeving maar eens uit! Ik ben zelfs volledig arbeidsongeschikt. Groeten, Patrick

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hey Patrick,

    Heb je toevallig ook hypnotherapie geprobeerd?
    Mijn zoontje is na een succesvolle antibioticakuur ook 24/7 misselijk.

    Volgens de kinderarts is enkele weken misselijkheid na een AB kuur niet ongebruikelijk, maar het komt voor dat dit misselijkheidssignaal (ten onrechte) blijft "afgaan".

    Hij (mijn zoontje) begint wrs binnenkort aan deze therapie (zie link).

    https://www.2doc.nl/documentaires/series/2doc/2018/mei/hypnose-op-recept.html

    Gr A.

    Reageer
    #10

    Geen reactie van Patrick, dan maar een off-topic micro-monoloogje:

    We komen zojuist terug van de 2e en tevens laatste (halve) hypnotherapie sessie, met een (in ons geval) fantastisch resultaat.
    Na de eerste sessie (vorige week) was de misselijkheid voor een periode van 6 uur lang geheel verdwenen (een enorme opluchting na 5 maanden misselijk te zijn geweest).
    De eerste paar dagen 2 keer per dag een 1/2 uurtje zelfhypnose, de laatste paar dagen 1 enkele keer nodig en zoals gezegd, vandaag een halve sessie bij de therapeute.

    Wil natuurlijk niet zeggen dat dit bij iedereen werkt, maar het slagingspercentage schijnt enorm hoog te zijn.

     

    Reageer
    #11

    Hoi hoi, hopelijk leest iemand dit nog want ik zie dat de berichten inmiddels flink verouderd zij. Ben erg benieuwd hoe het met iedereen is en of de therapie op langer termijn heeft aangeslaan?

    Ik loop sinds mijn bevalling, afgelopen november, met een onzettende misselijkheid. Wat meerdere schrijven, vooral in de ochtend waarbij ik ook vaak moet braken. Door de misselijkheid lukt eten bijna niet waardoor de misselijkheid alleen maar toe neemt. Ik kan op die dagen bijna niet functioneren en qua werken lukt het ook helemaal nog niet. De dokter lijkt me niet heel serieus te nemen en tot op heden helpen alternatieve geneeswijze ook nog niet. Menn ik weet het echt niet meer dus ik hoop zo dat iemand inmiddels een goede remedie heeft 🤞

    Reageer
    #12

    @Cshm ik weet niet of je na je bevalling hormonale anticonceptie gebruikt? Die werkt namelijk ontregelend. Kan soms na de bevalling dat je schildklier ontregeld is. Ik heb natuurlijk geen kant en klare remedie maar kan meedenken. Weet niet wat je hebt ondernomen op alternatief gebied. Beste je gevoel volgen. Dan kom je eerder uit bij de juiste dingen. Op alternatief gebied zijn bijvoorbeeld allerlei testmethoden als kinesiologie en electro-acupunctuur, waarmee een therapeut kan testen wat jouw lichaam nodig heeft. Ook altijd naar jezelf luisteren. Kijken naar voedingspatroon. Ook etiketten lezen. Zelf ben ik een paar keer bij een natuurgenezer geweest voor andere klachten. Kwam echter daarbuiten uit bij een ander middel, dat ik heb laten testen, wat een goede aanvulling is.

    Reageer
Reageer op: Altijd misselijk


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief