Ontlastingspatroon

  • #1

    Hallo, ik ben een man van 52, zeer sportief aangelegd (6x week sportclub sinds september 2023), leef vrij gezond (bv al 6 maanden volledig alcoholvrij). Elke morgen, wanneer ik opsta, moet ik meteen naar het toilet voor ontlasting. Meestal blijft het wel bij één keer maar de ontlasting is niet zoals het moet zijn of voorgeschreven wordt (lange stevige worst). Mijn ontlasting ziet er meestal uit zoals op de foto (het is niet diaree maar dus zeker ook niet gebonden). Mijn dokter zegt dat ik last heb van spastisch colon, mij vaak druk maak, alsook dat het frequente sporten mijn darmen actiever maakt. Bloed -en urine onderzoek dit jaar waren normaal, stoelgangonderzoek van oktober 2023 ook normaal. Bovendien heb ik sinds enkele weken branderig jeukerig gevoel aan anus. Zouden aambeien kunnen zijn misschien, maar ik merk geen bloedverlies. Misschien dat het sporten hiervoor zorgt? Ik doe immers ook aan krachttraining. Ik heb over enkele weken een afspraak bij de MDL arts. Wat vindt u van dit alles? Bij voorbaat dank.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Eet je ook extra eiwitten of neem je shakes?

    Reageer
    #3

    neen, niet echt, waarom?

    Reageer
    #4

    Omdat dat voor zachte ontlasting kan zorgen

    Reageer
    #5

    Vindt u de vorm/kleur van mijn ontlasting abnormaal/verontrustend? U spreekt van zachte ontlasting, of bedoelt u diaree?

    Reageer
    #6

    Je weet dat je op dit forun geen reacties krijgt van artsen, even voor de duidelijkheid?
    Je schrijft dat je volgens de huisarts last hebt van een spastische darm, nee, dan vind ik het er zeker niet verontrustend uit zien.
    Zachte(re) ontlasting is één van de symptomen van pds.
    En daarbij zijn er vele mensen die niet die "standaard" lange stevige worst produceren.

    Reageer
    #7

    En zachte ontlasting is geen diarree

    Reageer
    #8

    Ik heb getracht visueel het gebied rond de anus te bekijken. Ik merk wel een rode wonde aan de ingang van de anus die vermoedelijk de branderigheid veroorzaakt. Deze heeft niet meteen het uitzicht van een aambei (ik dacht dat dit eerder een knobbeltje was) maar het heeft eerder het uitzicht van een echte wonde. Wat zou dit kunnen zijn?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Een anusfissuur wellicht

    Reageer
    #10

    en kan zo'n fissuur ontstaan door het sporten? stop ik dan even met sporten om te laten bekomen? hoe wordt zo'n fissuur aangepakt?

    Reageer
Reageer op: Ontlastingspatroon


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief