dunne ontlasting

 • #1

  Ik heb al 2 weken dunne ontlasting en soms diarre.

  Ik ben niet ziek, grieperig of heb geen koorts.het is ook niet heel de dag maar 2 a 3 keer per dag is het dun en soms waterig.

  Ik heb alles al geprobeerd , beschuiten rijst , bananen en hoef dan heel de dag niet naar wc.

  De volgende dag echter is het weer dun.Ik heb geen buikpijn maar het is wel soms gevoelig onder alsof ik moet plassen.

  Er zit ook geen bloed bij of slijm. Ik begin me nu echt zorgen te maken.

  groeten peter

  Reageer
  #3

  hoi hoi,

  Ook ik en mijn mam hebben hier al een aantal weken last van. Priecies zoals je omschrijft. Vooral in de ochtend heb ik hier zelf veel last van. Ik heb de huisarts gebeld en nu moeten we een aantal dagen wat tabletten sllikken als dit niet helpt dan moet er ontlasting op kweek worden gezet.

  misschien heerst er toch iets (buiten de mexicaanse griep)

  Reageer
  #4

  Surfend over internet langs van alles en nog wat vond ik dit bericht. Ook ik heb al een maand lang iedere morgen dunne waterige, spuiterige ontlasting, verder hele dag niet. Voel me niet echt ziek, wel wat moe. Weten jullie al meer over de werking van de pillen en eventuele kweek?

  Reageer
  #5

  Chronische diarree kan veel verschillende oorzaken hebben.

  De meest voorkomende oorzaken zijn:

  Een prikkelbare (of spastische) darm. Dit betekent dat de dikke darm extra gevoelig reageert en/of onregelmatig samentrekt. Hierdoor kunnen onder andere problemen met de ontlasting ontstaan, zoals diarree. Uitgebreide informatie over het prikkelbaar darm syndroom vindt u op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

  Een voedselallergie of voedselintolerantie. Voedselallergieën zijn bij volwassenen zelden een oorzaak van diarree. Voedselintoleranties zoals lactose-intolerantie of coeliakie (glutenintolerantie) komen wel regelmatig voor. Meer informatie vindt u op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

  Een chronische darmontsteking zoals de ziekte van Crohn, colitis ulcerosa of proctitis. Uitgebreide informatie over deze ziektes vindt u op de website van de Maag Lever Darm Stichting.

  Diarree kan voorkomen bij aandoeningen van de galblaas, lever of alvleesklier. Vaak gaan ook deze aandoeningen gepaard met andere klachten.

  Diarree is een mogelijke bijwerking van sommige medicijnen, zoals antibiotica en bepaalde pijnstillers en maagzuurremmers. Overleg met uw arts of u andere medicijnen kunt proberen, als de klachten bij u zijn begonnen door medicijngebruik.

  Een hoge consumptie van zoetstoffen (bv. sorbitol of xylitol), cafeïnehoudende dranken en suiker kan ook een dunne ontlasting veroorzaken.

  Bron: http://www.spijsvertering.info/tips-bij-klachten/diarree/

  Reageer
  #6

  hej, heb je al iets er tegen gevonden want ik heb het al maanden.. maar ik durf niet naar de dokter

  groet

  Reageer
  #7

  Diarree kan vele verschillende oorzaken hebben. Langdurige diarree heeft een grotere kans op een ernstiger oorzaak die behandeld zou moeten kunnen worden.
  Er kan alleen een diagnose worden gesteld op basis van onderzoek door een arts, en er kan alleen worden behandeld als er een diagnose is gesteld.
  Ga naar de huisarts, en bespreek de klachten.

  Reageer
  #8

  Een blijvende verandering in de stoelgang zonder duidelijke aanleiding dient door een arts beoordeeld te worden omdat er mogelijk een ernstige oorzaak aan ten grondslag ligt.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Diarree kan veel verschillende oorzaken hebben, van onschuldig tot ernstig. Diarree kan heel plotseling (acuut) ontstaan, of langere tijd aanwezig zijn (chronisch). Hieronder vindt u de belangrijkste oorzaken van diarree.

  Lees verder: http://www.spijsvertering.info/tips-bij-klachten/diarree/

  Reageer
  #11

  Hallo Peter ,ik heb hetzelfde sinds 2 weken ,hoe is het met jou afgelopen en wat was het? vr gr Willie

  Reageer
  #12

  Dus mensen.. wat was het? Ik heb het al 4 maanden, het kwam plotseling en was de eerste maand zelfs vaak waterig. Het waterige is nu gelukkig weg dus mischien dat het over een jaar weer helemaal normaal is.

  Een mogelijke oorzaak dat ik kan bedenken is dat ik rond die tijd een fles cola die ruim over datum was heb opgedronken. Mischien dat er daardoor een ontsteking is ontstaan?

  Reageer
  #13

  Hallo,
  Mijn dochter van 11 jaar heeft last van dunne ontlasting.Ik ben al op internet aan het zoeken wat het kan zijn heb geen idee kan iemand helpen?

  Reageer
  #14

  Als uw kind ouder is dan 2 jaar, neem dan contact op met de praktijk als het: aldoor blijft huilen; suf of verward is; niet wil drinken; een dag niet meer geplast heeft; diarree en koorts heeft; drie dagen waterdunne diarree heeft; na een week nog steeds diarree heeft die niet minder is geworden; bloed of slijm bij de ontlasting heeft.

  Bron: Nederlands Huisartsen Genootschap, Diarree bij kinderen
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGpatientenbrieven/NHGpatientenbrief/PBD6a.htm

  Reageer
  #15

  mijn zoontje heeft al 1,5 jaar last van diarree het is nooit meer hard geweest altijd er tussen in hangen dan weer heel waterig noem maar op we proberen echt alles maar wij weten het niet meer......

  Reageer
Reageer op: dunne ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief