Opgeblazen- en paniekerig gevoel

 • #1

  'Middag. Ik ben een man van 22 jaar jong. Ondanks de jonge leeftijd heb ik helaas al vele jaren last van mijn maag en/of darmen. De klachten zijn volgens mij aardig voorkomend, de oplossing helaas niet.
  Ik heb altijd erg veel lucht in mijn maag/darmen. Gedurende de dag krijg ik veel "interne boeren" (dus geen harde boeren met mond open etc). Mocht dit de enige klacht zijn... dan prima. Helaas als gevolg heb ik een erg oppervlakkige ademhaling. Ik kan niet diep naar de buik inademen want door het "volle gevoel" kreeg ik dan al vaak steken. In de ochtend is het vaak het ergst, maar het blijft aanhouden gedurende de hele dag tot diep in de avond. Door het opgeblazen gevoel krijg ik vaak ook een paniekerig gevoel, benauwdheid en zodra ik een verdovend gevoel krijg in mijn toch ook de neiging op de kokhalzen/over te geven. Je kunt je wel voorstellen dat dit niet prettig is, al helemaal niet als er veel mensen in de buurt zijn.

  Meerdere malen naar de huisarts geweest. Sinds 2017 al. Begint altijd bij het voelen op de buik, alles voelt normaal aan. Geen plotselinge gewichtafname, niks geks. Tot driemaal toe een bloedonderzoek gedaan en getest op allergiën zoals lactose of gluten. Ook allemaal positief. Huisarts vermoed dat het wellicht het "prikkelbare darm syndroom"/"spastische darm" is, en hier valt naar zijn zeggen niet zoveel aan te doen. Fijn dat het niks ernstigs is, maar balen dat het weer zoiets vaag is, want ik overdrijf de klachten niet. Ik zie er nu zelfs vaak tegen op om uit te gaan of naar drukke plekken te gaan omdat ik vrees voor dat paniekerige en benauwde gevoel.

  Iemand die toevallig tips kan bieden? Heb ook het middeltje Iberogast voorbij zien komen, zijn er mensen met goede ervaringen hiermee die soortelijke klachten hebben?

  Heb er op een dagelijkse basis erg veel last van en ben maar gestopt om ermee naar de huisarts te gaan, aangezien ik toch steeds te horen krijg dat er niks is dat hij kan doen..

  Alvast dank!

  Reageer
Reageer op: Opgeblazen- en paniekerig gevoel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief