Testen voor colitis

 • #1

  Hoi
  Ik ben een vrouw van 27 jaar en heb al enkele jaren pijn aan mijn linkerzij en endeldarm. Ik heb een coloscopie laten doen waar niks van uitkwam. Er is toen ook een biopsie genomen. Toch bleef ik dunne ontlasting hebben en pijn. Verder heb ik een mri gehad met waar er een soort ontsteking op te zien was. De dokter interpreteerde het als een verdikking van mijn darmwand. Nu heb ik vorige week een nieuwe coloscopie gehad met als uitslag geen inflammatie door een biopsie. Bestaan er nog andere testen voor colitis of kan het zijn dat dit een misdiagnose is. Ik heb toch redelijk veel pijn op dat ene plek altijd. Ik las iets over panca asca test en dat soms biopsies wel niet betrouwbaar zijn. Kan iemand me hierbij helpen?

  Reageer
  #2

  Een collitis kan zo toch wel worden uitgesloten. De Panca en de Anca test zijn toch vooral bedoeld om te kijken of er darmzweren aanwezig zijn. Maar als er een coloscopie is gedaan is dat niet erg waarschijnlijk. Je bent niet gediagnosticeerd met PDS?

  Reageer
  #3

  Neen, ik ben nooit winderig of ik heb nooit een spastische darm. Het is echt alleen als mijn stoelgang net op dat ene plek is dat ik pijn heb. Het lijkt of het echt enorm geïrriteerd is oftewel ontstoken.. het belemmert me van mijn dagelijkse activiteiten.

  Reageer
  #4

  "Ik ben nooit winderig of ik heb nooit een spastische darm"  Dat zegt niks over het feit dat je PDS zou kunnen hebben

  Reageer
  #5

  Darmverdikking komt in ieder geval niet voor bij PDS dus dat sluit dit nog eens uit waardoor de kans echt gering wordt dat PDS mijn klachten zouden veroorzaken.

  Reageer
Reageer op: Testen voor colitis
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief