druk op borsteen & rug

 • #1

  Goedenavond,

  Ik ben een Man van 30 jaar oud, ik heb sinds Mei 2021 constant last van druk op de borstbeen, en op de rug thv borstbeen. Dag in dag uit. Meestal in rust momenten, als ik bezig ben merk ik er niks tot vrij weinig van. Heb verschillende maagzuurremmers gebruikt maar dat helpt niet helemaal (eerste 2 dagen wel daarna niet meer). In Juli 2021 was ik positief getest op HelicoBacter Pylori, vervolgens antibiotica kuur gedaan met probiotica. Resultaat: negatief getest op helicobacter Pylori rond half september. Klachten zijn precies het zelfde gebleven… ik vraag mij echt af wat de klachten veroorzaakt.

  Na hoelang ben je hersteld van zo een maagzweer?

  Alle tips zijn welkom, ik hoop mensen te bereiken die in het zelfde schuitje zitten/zaten.

  Groetjes,

  O.H

  Reageer
  #2

  Doe om te beginnen eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/

  Reageer
  #3

  Ik lees al langere tijd mee op deze site, en heb vaak gezien dat u deze test aanbeveelt. Ik herken veel symptomen van chr hyperventileren bij mezelf.

  Heb het ook besproken met mijn huisarts en die gaat er niet vanuit dat het chronisch hyperventileren is. Hoe weet ik nou of dat de klachten veroorzaakt, en wat is het beste om te doen als chronisch hyperventileren toch wel de oorzaak is? Ik had al een boek gekocht (hyperventileren ontkracht) ook uitgelezen, maar sta nog steeds op het zelfde punt helaas.

  Reageer
  #4

  Het is mogelijk dat je door de eerdere infectie bent gaan hyperventileren. Dat kan dan overgaan in chronische hyperventilatie.
  "Meestal in rust momenten, als ik bezig ben merk ik er niks tot vrij weinig van. " Dit is een kenmerkend symptoom. Als je druk bezig bent en dus afgeleid heb je er geen last van. Wanneer je in rust komt, ga je erop letten en begint in je hoofd te malen.
  Je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan voor ademhalingsoefeningen

  Reageer
  #5

  Daar lijkt het inderdaad op, ik ga verder uit op onderzoek. Heel erg bedankt voor je reactie. Ik ga zeker langs een fysiotherapeut voor ademhalingsoefeningen.

  Reageer
Reageer op: druk op borsteen & rug
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief