Verhoogde vetwaarde ontlasting

 • #1

  Ik heb een poosje terug een check up en ontlastingsonderzoek bij Prescan laten uitvoeren. Ik heb al zolang als ik mij kan herinneren darmklachten. Opgeblazen gevoel, onregelmatige stoelgang, winderigheid, afwisseling in consistentie van ontlasting. Uit het ontlastingsonderzoek bleek dat de vetwaarde 8 bedroeg ipv het gebruikelijke van max 4. Ook is uit de scan gebleken dat ik een lange dikke darm heb. (Dolichocolon). Moet ik nu naar de huisarts gaan? Niet voor dolichocolon maar voor de verhoogde vetwaarde. Als mijn ontlasting meer een brij is dan zie ik ook vaak een “film” op het water liggen. En soort laagje.

  Reageer
  #2

  Nog een kleine aanvulling… als ik mijn ontlasting niet meer een brij is… dan zit er ook vaak bruin slijm bij. Ik twijfelde of het bloed is maar het is wel echt bruin. Is dit ook een slecht teken?

  Reageer
  #3

  Bespreek het dan maar eens met je huisarts

  Reageer
  #4

  Vindt u dit niet goed klinken? Kan er echt iets aan de hand zijn? Waar denkt u aan?

  Reageer
  #5

  Denkt u dat er echt iets mis is? Waar denkt u dan aan?

  Reageer
  #6

  Waarom heb je de scan laten doen als je die niet met je arts wilt bespreken als er een afwijking is gevonden en je klachten hebt?

  Reageer
  #7

  Ik heb de scan preventief laten doen. Niet omdat ik klachten heb. Uit het ontlastingsonderzoek is gebleken dat de vetwaarde van mij ontlasting flink verhoogd is. Dit zou ook kunnen komen door het eten van noten. De klachten die ik altijd ervaren heb, hebben mij nooit echt zorgen gebaard. Maar zou het in combinatie met de verhoogde vetwaarde wel een probleem kunnen zijn? Dat is wat ik mij afvraag.

  Reageer
  #8

  Ik heb het dus bij Prescan laten doen en niet via de huisarts / ziekenhuis.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  En dat is dan dus de reden waarom je het met je huisarts zou kunnen bespreken

  Reageer
  #10

  Oké, dank u wel voor uw reacties.

  Reageer
  #11

  Ik hoopte dat u mij al iets zou kunnen vertellen over die verhoogde vetwaarde.

  Reageer
  #12

  In de meeste gevallen ligt dat aan voeding

  Reageer
  #13

  Fijn dat u dit nog even heeft laten weten. Nu hoef ik niet meteen van het ergste uit te gaan.

  Reageer
  #14

  Kunt u mij nog tips geven welke voedingsmiddelen ik beter kan mijden? Pizza, patat enz eet ik nauwelijks.

  Reageer
  #15

  In ieder geval zo weinig mogelijk vette dingen en producten die veel olie of vetten bevatten
  Maar zo'n onderzoek is ook maar een momentopname. En vooral onnodig, zinloos, en kosten veel geld. Als je net een paar dagen iets anders hebt gegeten dan zul je dat terugvinden in je ontlasting. En dan is nog maar de vraag of dat überhaupt iets is om bij stil te staan. Dan zou je 2 weken later weer zo'n onderzoek moeten doen om te kijken of de waarde dan anders is. Bij zo'n bedrijf zouden ze dat natuurlijk geweldig vinden... Als je maag- darmklachten hebt ga je naar de huisarts, die kan gerichte onderzoeken laten doen die dan ook nog worden vergoedt van je zorgverzekeraar

  Reageer
Reageer op: Verhoogde vetwaarde ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief