raar gevoel linkeronderbuik

 • #1

  Beste bezoekers,

  Ik heb sinds een aantal maanden een raar gevoel aan de linkerbinnenkant van mijn buik(naast de navel en rond de heup).Het doet geen pijn en is ook meer gevoelig,alsof er iets opgezwollen zit.Ook heb ik het idee dat de gevoelige plek zich af en toe verplaatst.Als ik zit en vooroverbuig dat irriteert de rand van mijn broek op die plek.Andere klachten die ik sindsdien heb is een gevoeligheid van de huid rondom de hartstreek en soms lijkt er een koud gevoel vanaf het hart naar beneden te stromen,alsof je een slapend been hebt die weer bloed krijgt.Ik ben een 31 jarige man die rookt en graag een glaasje drinkt.Ik kan niet goed omschrijven wat de klacht is maar hoop toch dat iemand dit mischien herkent en me advies kan geven.

  Bedankt

  Reactie
  #2

  op deze vreemde klacht weet ik zo het antwoord niet.
  misschien en geirriteerde darm? heb je kramp, hoe is de stoelgang?
  als je er echt last van hebt toch maar even de huisarts er na laten kijken.

  je rookt en je drinkt, je weet dat dit niet gezond is is en ernstige klachten kan geven, wees zuinig op jezelf en probeer met roken te stoppen, het verhoogd de kans op hart en vaatziekten en kanker met heel veel %
  ook teveel alcohol is niet gezond, maar dat weet je wel, dus alles met mate.
  Brenda

  Reactie
  #3

  De meest voor de hand liggende diagnose is een liesbreuk.

  Doe een eenvoudig testje: blaas flink hard op je hand (hiermee verhoog je de intra-abdominale druk). Voel met de andere hand of de plek verandert.

  Wordt het duidelijk dikker, of voel je de 'pijn' op een duidelijk omschreven locatie, ga dan even naar de huisarts.

  Reactie
  #4

  Een liesbreuk (medisch: hernia inguinalis) is een uitstulping van het buikvlies in de liesstreek, waardoor organen die normaal in de buikholte zitten uit gaan puilen.

  Er zijn diverse soorten liesbreuken te onderscheiden, onder andere afhankelijk van de plaats ('breukpoort') waar de inhoud van de buikholte uit gaat puilen.

  De aangeboren liesbreuk, die ontstaat doordat de processus vaginalis peritonei niet wordt gesloten;
  de directe (via de achterwand van het lieskanaal) liesbreuk, achter de a. epigastrica inferior langs;
  de indirecte liesbreuk (door de annulus inguinalis in het lieskanaal richting scrotum), vóór de a. epigastrica inferior langs;
  de hernia femoralis (de poort waar de grote bloedvaten naar het been doorheen gaan).
  De patiënt (meestal een man) merkt een bobbel op in de lies die opkomt bij persen en (in het begin) teruggaat bij stoppen met persen of gaan liggen. Later kan de patiënt de bobbel meestal zelf terugduwen ('reponeren'). Vroeger werden hiervoor ook 'breukbanden' gebruikt, hulpmiddelen die druk uitoefenden op de breukplaats waardoor de buikinhoud niet ging uitpuilen.

  Een liesbreuk kan verschillende oorzaken hebben. Meestal is er sprake van een verzwakking van de buikwand. Dit kan aangeboren zijn, of het resultaat van zwaar tillen, overgewicht, problemen met de stoelgang of veel hoesten. Ook het langdurig spelen van blaasinstrumenten vergroot de kans op het krijgen van een liesbreuk. Ook een wijd lieskanaal predisponeert voor een breuk. Bij vrouwen komen liesbreuken veel minder vaak voor en zijn dan vaak van het femorale type.

  Een liesbreuk gaat vaak gepaard met enig ongemak, zoals een zeurderig gevoel in de liesstreek. Maar vaak ook heeft een patiënt geen enkele klacht. Bij beklemd raken van de inhoud van de breukzak bij de breukpoort, het smalste gedeelte, treedt door afknelling van de bloedvaten hevige pijn op; dit is een medisch spoedgeval dat spoedig moet worden geopereerd omdat er necrose en gangreen van de darmwand kan optreden.

  Een arts kan het bestaan van een liesbreuk eenvoudig vaststellen. Omdat een liesbreuk niet vanzelf herstelt en in de loop van de tijd kan verergeren, is een operatie nodig. Traditioneel wordt een liesbreuk verholpen door het buikvlies te herstellen met weefsel van de buikwand zelf of door een stukje kunststof in te plaatsen. Sinds relatief kort worden liesbreuken ook met kijkoperaties behandeld: de resultaten daarvan op langere termijn zijn echter nog niet bekend. De voorkeursbehandeling is thans het gebruik van een kunststof matje volgens de Lichtenstein methode.

  Een operatief herstel van een hernia inguinalis is alleen noodzakelijk als de patiënt klachten heeft (zoals bij een beklemde breuk). Een pijnloze zwelling bij drukverhogende momenten in de lies is geen dwingende reden om te opereren. Wel zal een dergelijke liesbreuk in de loop der tijd vrijwel altijd groter worden zodat een operatie uiteindelijk vrijwel altijd toch noodzakelijk blijkt.

  In het geval dat er een contra-indicatie bestaat voor een operatieve behandeling, wordt een conservatieve behandeling toegepast met een liesbreukband. De breukband bestaat uit een circulaire band met een pelotte op de breukpoort en een liesband om de breuk goed te ondersteunen.

  Reactie
  #5

  Bult in de buik, scheurtje in buikwand?
  http://www.dokter.nl/forum/Overige-onderwerpen/194360-bult-in-de-buik.html

  Pijn in onderbuik. zeurend + pijnscheuten
  http://www.dokter.nl/forum/Maag-darmen/214406-Pijn-in-onderbuik.-zeurend-+-pijnscheuten.html

  Reactie
  #6

  hallo,

  Ik heb al van maandag last van mijn rechte kant in de lies,ik kan mijn rechter been niet over mijn linkebeen krijgen, dat doet gigantisch pijn ook met hoesten. ik hebt de hele dag door pijn wat moet ik doen.En slapen kan ik ook niet van de pijn.

  M.vr.gr triena

  Reactie
  #7

  Als je zulke erge pijn hebt in je lies zodat je je been niet meer over het andere kunt krijgen, waarom ga je dan niet naar de huisarts? Daar is de huisarts voor, zodat de huisarts lichamelijk onderzoek kan doen en een diagnose kan stellen!
  Ik kan uit je naam niet opmaken of je man of vrouw bent, maar het zou ook iets kunnen zijn van de genitaliën, maar ook bijvoorbeeld een vervelende spier in je bovenbeen.
  Kun je bult zien, of kun je een plek aanwijzen die specifiek pijn doet als je hoest (verhoging druk in de buik, waardoor een eventuele breukplek zichtbaar kan worden)? Wat je thuis nog kan doen is de Valsalva manoevre, zie: http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=valsalva&sa=Zoeken#542.
  Echt iets om even door de huisarts naar te laten kijken.

  Reactie
  #8

  Heb je al onderzoek gehad? Is er al iets uitgekomen?
  Ik herken de klachten, maar heb geen diagnose.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bij jij al bij een dokter geweest Safo? De oorzaak is bij iedereen weer anders dus laat je gioed onderzoeken door een dokter.

  Reactie
  #10

  Beste
  Heb identiek zelfde probleem. Zou graag vernemen of je al medisch geholpen bent. Heb zelf al onderzoeken laten uitvoeren, doch zonder resultaat.

  Reactie
  #11

  Wim, heb je problemen met de ontlasting? Obstipatie of diarree? Heb je deze klachten al langer, en komen de klachten steeds terug?

  Reactie
  #12

  Heb geen probleem met ontlasting. Heb deze klacht ongeveer 4 maanden.
  Na eerste onderzoek bleek ook dat ik een gescheurde buikspier heb, maar daar maakte ze verder geen probleem van. Bot onderzoek laten doen, geen resultaat naar mijn probleem toe. x ray foto laten maken van de longen, geen resultaat, alleen dat ik lucht had in de darmen waar ze ook geen verdere aandacht aan besteed hebben. Blijf wel met het probleem zitten.

  Reactie
  #13

  Een gescheurde buikspier herstelt vanzelf met rust, dus dan zou jouw probleem vanzelf weer overgaan. Toch?

  Reactie
  #14

  Ik heb hetzelfde, tegelijkertijd ben ik ook 5 maanden zwanger. Mijn pijn is er maar 3 weken, het is in ieder geval niet mijn baarmoeder. Mijn bloed en urine is ook schoon. Volgende week gaan we meer onderzoeken bij radiologie. Bij mij is de pijn heel scherp. Artsen vermoeden gescheurde buikspier of een verknelde orgaan.

  Reactie
Reageer op: raar gevoel linkeronderbuik
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief