Aandrang en kleine beetjes ontlasting

 • #1

  Hi allemaal,

  Voorop gesteld: huisarts vermoedt pds bij mij. Dit is feitelijk niet vast te stellen, maar ok. Geen darmonderzoek gehad, wel bloedtestej. Ben man en 42j, fit. Gebruik sinds paar weken elke dag 1 zakje Volcolon/Psyllium.

  Mede daardoor denk ik een half uurtje na opstaan elke dag ontlasting. Wisselt wel eens van kleur en over algemeen ‘gewoon’, best veel en midden-zacht.

  Punt is dat ik dan vanaf de loop van de middag vaak aandrang krijg. Soms komt er fan een tweede keer relatief normale ontlasting maar vaak ook dunne, platte drolletjes, vaak wat hard en solide. Soms 1x, vaak vaker. Totaal op een dag kom ik op 2 tot 4x ontlasting.

  Bangig voor darmkanker als ik ben: is dat dan potloodontlasting, is die aandrang foute boel? Of kan dit ook bij PDS horen?

  Reageer
  #2

  Dat past toch echt bij PDS en is zoals je het beschrijft geen potloodontlasting

  Reageer
  #3

  De eerste keer in de ochtend zijn het echt dikke drollen (sorry) maar later worden het dus kleinere, plattige drolletjes, zeg maar zoals een Twix-reep of KitKat of iets dunner.

  Reageer
  #4

  Dat is dan een normaal verschijnsel als je vaker moet

  Reageer
  #5

  Hi Jens,

  Helaas kunnen ze PDS niet feitelijk vaststellen. Wel kunnen ze metingen doen om andere dingen af te sluiten om zo tot PDS te kunnen komen.

  Ik zal iig je bloedwaardes meten / ontlasting onderzoek te verrichten en desnoods een buikfoto te maken (kijken of je darmen niet vol zitten).

  Indien dat allemaal goed is, is een vermoeden naar PDS wel op z'n plek. Laat de onderzoeken wel verrichten voordat je ermee akkoord gaat.

  Succes!

  Reageer
  #6

  Dank ja. Heb morgen een afspraak/intake bij de MDL arts. Ik ben het vertrouwen in de Huisarts een beetje kwijt en denk dat ik het van de MDL makkelijker aannneem.
  Bloed is allemaal goed. Ontlasting alleen ligt verhoogde Calprotectine. Hoor morgen wel of ze foto's/echo's etc willen doen.

  Reageer
Reageer op: Aandrang en kleine beetjes ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief