lymfocitaire colitis

  • #1

    ik heb sinds vorig jaar zomer lymfocitaire colitis, daarbij had ik veel buikpijn en diarree, nadat ik Entocort heb gekregen ging het goed. maar ik kreeg daar na verloop van tijd ernstige hartkloppingen van. toen heb ik van de MLD arts Budesonide gekregen, daarvan werden de hartkloppingen minder maar ik kreeg steeds meer buikpijn, geen diarree. Nu ben ik op eigen houtje weer terug naar de Entocort maar ik barst van de buikpijn, nog steeds, deze is niet meer weggeweest.

    De MLD arts zei vorige keer, bij lymfocitaire colitis daar hoort buikpijn niet echt bij. Heeft iemand van jullie daar ervaring mee, en heeft iemand daar wel buikpijn van, het lijkt af en toe wel of  weeën heb. Ik krijg het gevoel alsof ik me aanstel, maar ik kan gewoon niet normaal functioneren van de buikpijn, ondanks paracetamol. bedankt

    Reageer
    #2

    Hallo Jeanne,

    Ik zag je berichtje omdat ik op zoek was naar hetzelfde antwoord als jij. Ik heb ook lymfocitaire colitis, en ja, ik heb ook buikpijn. Naast de krampen heb ik continu het gevoel dat ik buikgriep heb. Ook mijn MDL arts zei dat buikpijn er niet bij hoorde. Toch lees je op verschillende buitenlandse fora dat meer patiënten met LC buikpijn hebben. Ik hoop dat het ondertussen wat beter met je gaat.

    Reageer
    #3

    Ook ik heb LC en flinke buikpijn, koorts en ontzettend moe.

    Reageer
    #4

    ook bij mij is er lymfocytaire colitis vastgesteld, ook veel buikpijn en mijn mdl arts zegt ook dat het er niet bij hoort maar ik heb het wel

    Reageer
    #5

    Hallo, ik heb het ook, ik kreeg ongeveer een jaar geleden budenofalk, dit werkte echt heel goed en snel. Inmiddels ben ik daar al lang mee gestopt en heb een hele hoge dosering vitamine d3+k en dit werkt voor mij geweldig. Zelfs mijn psoriasis is verdwenen.

    Reageer
    #6

    Hoi Corinne, interessant. Hoeveel vitamine d en k gebruik je? En van welk merk?

    Reageer
    #7

    Ik heb sinds februari 2022 lymfatorische microscopische colitus. In het begin veel diaree 13x per dag, budosinime gehad en over was de diaree. Wel vaak moe geweest. Maar nu sinds september erg moe, buikpijn, koorts en pijn in de schouders. Hoort schouder pijn bij de LMC? Moet ik daarvoor de mdl arts bellen?

    Reageer
    #8

    Ik zou dan idd contact opnemen met de MDL arts

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb inmiddels enkele jaren Lymfocytaire colitis, ik heb ervoor gekozen om m'n voeding volledig aan te passen, in mijn geval geen gluten,lactose en melkprodukten en geen suiker. Verder een uitgebreid bloedonderzoek laten doen naar allergieën, daar kwam o.a. uit dat ik geen mais en aanverwante producten moest eten en geen wortel. Hierdoor ben ik medicijnen vrij en heb inmiddels aardig m'n draai gevonden om toch heerlijk eten te maken zonder de genoemde dingen. Eens in de 2 jaar doe ik het bloedonderzoek opnieuw om te kijken of er veranderingen in m'n allergieën zijn zo kan ik m'n voeding aanpassen. Bloedonderzoeken zijn bij een goede privé kliniek specialist gedaan en zijn eerlijk gezegd duur, maar ik heb er veel voor terug in de zin dat ik me prettig en gelukkig voel zonder medicijnen.

    Reageer
    #10

    Ik heb net de diagnose gekregen. Na maanden van ellende. Ik heb ontzettend veel last van mijn buik. Alsof ik steeds ontzettend ongesteld moet worden.

    Reageer
Reageer op: lymfocitaire colitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief