water als ontlasting

  • #1

    Hey,
    Sinds vannacht heb ik hevige buikpijn en moet ik elk half uur wel naar het toilet. Ik heb geen diarree maar het is slechts water met zo nu en dan wat wit schuim wat eruit komt.. Is dit normaal? Is het verstandig om een bepaald voedingspatroon aan te houden? Ik drink in ieder geval veel water om niet uit te drogen.
    Groeten

    Reageer
    #2

    Diarree ontstaat meestal door een darminfectie. De ziekteverwekkers (meestal virussen of bacteriën) komen via de mond in de darmen, en veroorzaken een ontsteking van de darmwand. De darmwand kan dan minder vocht opnemen. Daardoor wordt de ontlasting dunner. De ziekteverwekker kan via de ontlasting en het speeksel op een ander worden overgedragen, bijvoorbeeld via het toilet, de vingers, deurknoppen, of het keukengerei. Ook in besmet water en besmet of bedorven voedsel zitten bacteriën die een darminfectie kunnen veroorzaken.

    Zorg dat u extra veel drinkt (2 tot 3 liter per dag) om uitdroging tegen te gaan. Drink bijvoorbeeld een glas water (of een andere drank die u lekker vindt) elke keer nadat u waterige ontlasting heeft gehad. Als u ook overgeeft, is drinken extra belangrijk. Kleine beetjes tegelijk, anders moet u misschien weer gaan overgeven. Neem bijvoorbeeld elke vijf tot 10 minuten een of twee slokken. Verlies de moed niet als u daarna weer moet overgeven. U houdt elke keer toch weer een beetje vocht binnen. Zodra u zich wat beter voelt, kunt u geleidelijk aan wat grotere hoeveelheden tegelijk gaan drinken. Dan hoeft u niet meer zo vaak te drinken. Zorg dat u zittend drinkt. Als u ligt terwijl u drinkt, kunt u zich verslikken.

    Zodra u weer trek heeft, kunt u geleidelijk aan weer eten waar u zin in heeft. Daardoor voelt u zich meestal ook beter. Helemaal niet eten of een speciaal dieet is niet nodig. Heeft u last van buikkrampen dan kunt u beter kleine porties eten. Bedenk dat wanneer er iets in uw maag terechtkomt, uw darmen automatisch ook geprikkeld worden en samentrekken (de zogenaamde maag-darm reflex). Soms komt daardoor weer een golf van diarree. Dat betekent niet dat u iets verkeerds gegeten heeft, maar dat uw maag en darmen nog wat gevoelig zijn. Ook als u veel achter elkaar drinkt, kunt u hierdoor soms direct weer aandrang voelen om te poepen. Als u koorts heeft en u zich ziek voelt, kan bedrust u goed doen.

    Om te voorkomen dat mensen om u heen ook diarree krijgen zijn hier wat tips: Was regelmatig uw handen met water en zeep: In elk geval als u naar het toilet bent geweest en voordat u eten of drinken klaar maakt. Was gebruikte glazen, borden en bestek goed af (besmetting kan ook via speeksel plaatsvinden). Leg aan de mensen om u heen uit dat ze dezelfde hygiënische maatregelen kunnen nemen. De kans dat ze besmet worden is dan kleiner. Werkt u in de horeca (bereiden van voedsel of drank), of in de behandeling, zorg of verpleging van mensen, dan is de kans dat u anderen besmet extra groot. Het kan dan verstandig zijn om thuis te blijven tot de diarree over is.

    Zorg dat u veilig met voedsel omgaat. Neem elke dag een schone vaatdoek en gebruik alleen schone messen en snijplanken. Was uw handen ook na aanraking van rauw vlees. Bewaar etensresten altijd in de koelkast en niet langer dan twee dagen. Resten van afhaalmaaltijden kunt u beter niet bewaren.

    Diarree wordt meestal na een paar dagen vanzelf minder heftig. Daarna kunt u nog enkele dagen wat dunne ontlasting houden. Volg de adviezen op en blijf letten op tekenen van uitdroging. Uitdroging vraagt om snelle behandeling. Bij gezonde volwassenen is de kans op uitdrogen erg klein.

    Neem contact op met uw huisarts: als u zich suf gaat voelen of in de war begint te raken.of als u denkt dat u gaat flauwvallen; als de waterdunne diarree maar niet ophoudt (8 keer of meer per dag); als u blijft overgeven (4 keer of meer per dag); als u weinig drinkt; als u erge dorst heeft;
    als u een dag niet meer heeft geplast; als u voortdurend buikpijn heeft; als er bloed of slijm bij de ontlasting zit; als u langer dan drie dagen waterdunne diarree blijft houden; als u drie dagen lang koorts bij de diarree heeft; als de diarree na een week niet minder is geworden;

    Bent u ouder dan 70, neem dan al contact op bij na 1 dag diarree, zeker als u er koorts bij heeft.

    Reageer
    #3

    Tip: cola drinken en zoutstengeljes eten.
    Een beproefd dieet van mijn zwager die arts is!

    Reageer
    #4

    onwijs bedankt 🙂 Gaat al een stuk beter nu. Voelde me echt beroerd, kan nu mijn eten weer binnenhouden. Thanks!

    Reageer
    #5
    Reageer
    #6

    er zijn geen enkele diëten van toepassing als uw ontlasting water is. Dus met cola en zout stengels komt u er niet. Als uw ontlasting nu geen water is maar dunne ontlasting, dan helpen geen zoutstengels, maar rijst en beschuit. En of dat helpt is ook maar de vraag, want ieder patiënt is weer anders. Dus roepen van je moet op dieet met cola en zoutstengels is larie! En cola kan ook nog een werking hebben op de darmen, waar je niet op aan het wachten bent als uw ontlasting al dun is, en u vaker naar de wc moet rennen.

    Reageer
    #7

    Als je pas zo kort diarree hebt, is het alleen belangrijk voldoende te drinken om het vochtverlies aan te zuiveren. Er is geen specifiek dieet nodig als thee, water, en soepjes.

    Reageer
    #8

    Lees de patiëntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Diarree bij volwassenen: http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBD6b.htm

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Met voedselvergiftiging wordt meestal een toestand van ziekte aangeduid, veroorzaakt door het consumeren van eten, waarin zich een ziekmakende stof bevindt. Het eten van bewust door anderen vergiftigd voedsel of het eten van bekend giftige producten is geen voedselvergiftiging in deze zin.

    Bij een bacteriële voedselvergiftiging worden de verschijnselen niet veroorzaakt door de bacterie zelf, maar door door de bacteriën geproduceerde gifstoffen (toxines). Deze kunnen nog in het voedsel aanwezig zijn, ook al zijn de bacteriën zelf gedood (bijvoorbeeld door koken). Indien de verschijnselen door de bacteriën zelf worden veroorzaakt, spreekt men van een voedselinfectie. Voorbeelden van bacteriële voedselvergiftiging zijn : botulisme, veroorzaakt door een eiwit gevormd door de bacterie Clostridium botulinum; diarree veroorzaakt door toxines gevormd door Bacillus cereus in opgewarmde rijst of pasta, of braken door toxines gevormd door Staphylococcus aureus. (Bacteriën zoals Salmonella en Escherichia coli zorgen vooral voor voedselinfecties.)

    In de meeste gevallen staat een bacteriële voedselvergiftiging los van bederf, het product ziet er nog gewoon uit en ruikt normaal.

    Andere typen voedselvergiftiging worden veroorzaakt door natuurlijke toxines die in het eten zijn gekomen vanuit schimmels, algen of planten. Veel schimmels produceren toxines (mycotoxines) die in het product doordringen en dus aanwezig kunnen zijn, zonder dat de schimmel zichtbaar is. Een voorbeeld zijn aflatoxines in pinda's. Algen kunnen bij warm weer onstuimig gaan groeien (algenbloei) en sommige soorten maken dan toxines. Deze kunnen door schelpdieren (in Nederland meestal mosselen) worden opgenomen. Bij het eten van dergelijke schelpdieren ontstaan vergiftigingsverschijnselen. Voorbeelden zijn diarrhetische en paralytische schelpdiervergiftiging. Diverse planten vormen ook toxines, die in sommige gevallen ook tot vergiftigingsverschijnselen kunnen leiden.

    In de meeste gevallen treden de verschijnselen binnen enkele uren op, soms na een dag, terwijl sommige mycotoxines niet acuut giftig zijn, maar pas op hele lange termijn werken. Het begint meestal met misselijkheid en overgeven; later gevolgd door diarree, die kan variëren van brijig tot waterdun, al dan niet met bloedbijmenging. Botulisme en paralytische schelpdiervergiftiging gaan daarentegen gepaard met verlammingsverschijnselen. Afhankelijk van de oorzaak, kunnen de verschijnselen dus sterk uiteenlopen.

    Soms treedt (ingebeelde) voedselvergiftiging op als een vorm van massahysterie; Door psychologische beïnvloeding gaan verschillende mensen zich ook misselijk voelen, hoewel ze ander voedsel gegeten hebben of hoewel het eerste geval een andere oorzaak had.

    Reageer
    #10

    Een hond gaat bijdragen aan de herkenning van diarreebacteriën in ziekenhuizen. Een team heeft de 2-jarige hond Cliff getraind om de bacterie te herkennen. Dit is nog nooit eerder in de wereld geprobeerd, meldt het VU medisch centrum in Amsterdam. Tot nu toe heeft Cliff zeker negentig procent van de besmette patiënten in het VUmc opgespoord.

    bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3206665.ece/Speurhond_helpt_bij_herkenning_diarree.html

    Reageer
    #11

    Dus ik heb eigenlijk gewoon voedselvergiftiging??

    Reageer
    #12

    Ik heb het nu twee dagen. Ben doodmoe en transpireer me ook helemaal naar. Na anderhalve dag niet meer hoeven over te geven, maar nog steeds zo slap als een vaatdoek. Ik heb niet buiten de deur gegeten en de overige gezinsleden hebben (nog) nergens last van. Ik heb vandaag een kom bouillon leeg, maar binnen 10 minuten zat ik al weer op het toilet. Hoop dat het morgen toch over is want dit is niets.

    Reageer
    #13

    ben ok aan de schijt alleen maar vocht met schuim woor hellemaal gek
    heb me zo net ziek mote melden 2x in korte tijd dat ik er zo veel last van heb
    iemand tips om er van af te komen

    Reageer
    #14

    Neem ORS in.

    Reageer
    #15

    Wat denk je zelluf als je schuim poept gast! Dat is niet normaal.

    Reageer
Reageer op: water als ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief