Potloodontlasting

  • #1

    Ik ben 47 jaar en ben al jaren bekend met maag en darmklachten. Laatste tijd neemt dit toe. Ik ervaar veel stress. Waar ik me nu druk over maak is dat vanochtend mijn ontlasting bestond uit een dikke breiige massa maar toen ik goed keek zat er een dunne sliert vezelachtige ontlasting doorheen van wel 15 cm (dus het was niet smal wat eruit kwam maar die sliert liep door een dikkere massa).ik lees dat vezelachtig potloodontlasting wijst op darmkanker. Ik heb 1x pet dag direct na het opstaan heftige aandrang om naar het toilet te gaan, voor de test van de dsg gaat het wel goed. Soms wat misselijk maar dst lijkt ook een overgangsklacht te zijn. Moet ik me hier zorgen over maken? Mijn ontlasting is onlangs gecheckt op bloed en parasieten. Ik gebruik wel sinds kort mebeverine om mijn darmen iets meer rust te geven, kan het daar aan liggen?

    Reageer
    #2

    Er is geen sprake van potloodontlasting als het een breiige massa is. E n ja de Mebeverine kan een veranderd ontlastingspatroon geven.

    Reageer
    #3
    1. Misschien ben ik niet duidelijk geweest. Breiig is idd geen potloodontlasting maar ik maak me zorgen over het lange  vezelachtige lint dat door de brei heen liep. Het zag er uit als een lange ingedroogde sliert ontlasting. Laatste dagen heb ik ook wat gedroogde abrikozen gegeten en ik heb een hele snelle stoelgang. Moet ik me zorgen maken over deze vreemde combinatie van ontlasting. Het ruikt ook vrij zurig. Alvast bedankt.
    Reageer
    #4

    Dat zal dan toch van de abrikozen zijn. En de sliert kan darmslijmvlies geweest zijn. Dat is op zich niet zo vreemd

    Reageer
    #5

    Is dat dan normaal dat je darmslijmvlies verliest? En dat je draden in de vredige ontlasting terugziet ? Ik heb een tijd geleden een parasieten ontlastingstest laten doen maar daar kwam niks uit.

    Reageer
    #6

    Het darmslijmvlies vervangt zichzelf regelmatig. Niet zo vreemd hoor

    Reageer
    #7

    Euh... stress, gekend voor darmklachten... Mebeverine : een bijwerking die je niet mag negeren: veranderde stoelgang ; vooral bij slijmverlies. Contacteer uw arts.

    Reageer
Reageer op: Potloodontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief