Grijze ontlasting

 • #1

  Goedemorgen,

  Afgelopen zaterdag had ik ineens eenmalig grijze ontlasting. Het leek het meest op de kleur graniet en was donkerder dan stopverf, wat ik heb opgezocht aan de hand van de symptomen.  Vervolgens geen klachten gehad, gewoon (donker)bruine ontlasting, de ene keer harder dan de andere keer.

  Vanochtend weer naar de wc, flinke bruine jongen eruit gewerkt maar aan het einde weer wat grijs. Echt heel zichtbaar het laatste stuk een graniet achtige kleur. Nog steeds vind ik stopverf een stuk lichter, maar het begint er wel naar toe te werken.

  Nu heb ik de afgelopen dagen wat minder nachtrust gehad en redelijk vet gegeten. Wanneer ik echter zoek op grijze ontlasting vind ik nergens dat dit invloed kan hebben. Sterker nog, ik lees enkel zaken als alvleesklierkanker, galstenen etc. niet prettig dus. Ik zie vandaag wat bleker, maar dat verhaal ik op de nachtrust van gister (+/- 4 uur). verder is mijn oogwit niet geel.

  Mijn vraag is of het mogelijk is dat dit een tijdelijk verschijnsel is door het weinige slapen en slechte voeding van afgelopen 3 dagen? Ik heb er nu 2x last van gehad en tussendoor geen klachten gehad. Heeft iemand tips of een verklaring?

  Reactie
  #2

  Ik denk dat het toch vooral aan het vette eten ligt.

  Reactie
  #3

  Een evenwichtige maaltijd bestaat uit complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels. Met vet eten wordt vaak bedoeld voeding die onevenwichtig van samenstelling is, zoals pizza. Dan is het niet alleen het vet maar vooral het teveel aan snelle suikers en te weinig vezels. Beter goed voor je gezondheid zorgen dan je zorgen maken over iets ernstigs.

  Reactie
Reageer op: Grijze ontlasting
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief