heeeeelp ik kan niet meer

 • #1

  sinds 4 weken heb ik kinkhoest.
  sinds afgelopen dinsdag helaas ook een longontsteking erbij.
  ik heb eigenlijk 20 uur van de dag hoestbuien.
  hierdoor slaap ik al 2 weken nauwelijks!!
  af en toe dommel ik even 15 a 30 min in slaap maar word daarna weer wakker door een hevige hoestbui die soms wel 2 uur aan houd en dan hoest ik wat taai slijm op.
  zo slaap ik bij elkaar hooguit 2 a 3 uur per 24 uur, maar dan niet aan eengesloten.

  merk dat ik op ben, dat mijn lichaam helemaal op is!
  ik kan amper overend komen van de bank, mijn hoofd suist de hele dag door, als ik opsta kan ik met moeite mijn evenwicht bewaren en als ik het te snel doe word het zwart voor mijn ogen.
  ik heb me op mijn werk al ziek gemeld, maar thuis heb ik 2 kindjes die wel heen en weer naar school enzo moeten, met moeite krijg ik dat gedaan.
  verder kan ik niets meer, geen huishouden etc, ben echt helemaal op!

  ik heb mijn antibiotica kuur op
  heb hoestdrank tegen de prikkel
  ventolin tegen de benauwdheid
  en heb van mn schoonmoeder codeine tabletjes geprobeerd.

  helemaal niets helpt! liggen kan ik zowieso niet dan schiet ik gelijk in een hoestbui.
  ik hang nu zo een beetje over de bankleuning heen via mijn zij om maar even te kunnen dommelen.
  zodra mn buik of rug de leuning raak schiet ik weer in een hoestbui.
  ikben echt wanhopig!!!

  heeft iemand een tip of iets??

  liefs yo

  Reageer
  #2

  je had allang hulp moeten hebben. Jouw lichaam heeft de kracht niet en krijgt de tijd niet om te genezen. Al jouw aandacht moet nu naar het genezen gaan en niet naar een huishouden met kindjes. Heb je geen ouders of schoonouders die kunnen inspringen zodat jij kunt rusten? heb je een man? kan die niets regelen met zijn werk, wat vrije dagen? of via zijn werk(maatschappelijk werk)
  Laat anders de huisarts zo snel mogelijk hulp aanvragen voor je. Overleg ook verder met de huisarts wat je verder kunt doen.
  kortom: Denk nu alleen maar aan jezelf en word zo snel mogelijk weer beter! Dit kan zo toch niet!
  veel sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  Ik zou je aanraden om een lonspecialist te raadplegen. Ik vind dat je sub-optimale zorg krijgt.

  Reageer
  #4

  Ik ben nu drie weken thuis met longonsteking.Het begon met heel veel hoesten en daarna erg koud,keelijn.Ik heb foto,s gemaakt in het ziekenhuis en ik heb longonsteking.Na een kuur van vier dagen kreeg ik uitslag.Moest stoppen met de kuur en terug naar de huisarts.De huisarts heeft weer besloten om weer foto,s te maken.Ik heb nog steeds longonsteking en hoest me te pletter dat ik overal pijn heb en niet kan slapen.De huisarts heeft een spoedafspraak geregeld bij de longspecialist.Nadat ik daar was geweest is bloed afgenomen en een kweekje gemaakt van de slijm.Ik heb een nieuwe kuur en predisolon gekregen.Ik voel me vandaag veel beter.Als ik jou was zou ik ook een afspraak maken want dat vele hoesten is niet goed voor je lichaam.veel beterschap Anita

  Reageer
  #5

  Ik denk dat jullie het over verschillende dingen hebben. Maar ik denk wel dat jij het juiste gedaan hebt. Daar zijn dokters voor en daarom zijn alle mensen in Nederland verplicht verzekerd zodat je als je het echt nodig hebt, je snel en goed kan worden geholpen.

  Reageer
  #6

  Ik heb dezelfde diagnoise.Ik begon ook met hevig hoesten,koud,doodmoe zijn.Ik ben naar de huisarts gegaan en heb ook een keur gekregen.Na vier dagen kreeg ik uitslag.In het wiekend weer tabletten gekregen hiervoor en maandag terug naar de huisarts.Ik moest naar het ziekenhuis voor foto,s.De uitslag was longontsteking.Ik kreeg weer een kuur maar die sloeg niet aan.Na twee weken heeft hij een spoedafspraak gemaakt bij de longarts.Ik zit nog steeds met longenonsteking.Ik heb ook pretnisolon gekregen .Dit is een paardemiddel maar wel heftige bijwerkingen.Ik ben nu vier weken thuis,ik voel me doodmoe door het hoesten en kom slecht in slaap en lig veel wakkerIk moet vrijdag terug naar het ziekenhuis,ik hoop dat dit overgaat.Ik ben zo moe ik voel me net als een oude vrouw.IK ben benieuwd wanneer ik weer de oude ben.Als ik jou was zou ik ook een afspraak maken in het ziekenhuis.Ze controleren je bloed en je moet een kweekje daar laten.Ik wens je veel sterkte

  Reageer
  #7

  Een longontsteking waarbij de behandeling niet direct aanslaat dient met de grootste zorg bekeken te worden. Als het verder gaat kan het een erg lastig probleem worden.

  Neem goed de tijd om helemaal uit te zieken. Doe er zelf alles aan om het herstelproces zoveel mogelijk te stimuleren, want nogmaals een uit hand gelopen longontsteking is het laatste waar je op zit te wachten!

  Reageer
  #8

  Hallo Yo,

  Gewoon weer terug gaan naar de huisarts en niet af laten schepen. Tegenwoordig zijn ze er keien in om mensen maar weer naar huis te sturen met bekijk maar hoe het gaat en anders trek maar aan de bel.
  Ik zou terug gaan en zeggen: Ik wil resultaat zien en ga niet weg voordat er iets ondernomen wordt. Ga op je strepen staan.
  Zo kan het niet.
  Succes

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ook ik heb alles geprobeerd en blijf maar last houden.
  Ik heb de stap genomen om Oxazepan 10 mg te gebruiken je word er rustig van en je hoest verminderd.
  Door de stress en onrustigheid ga je meer hoesten.
  Ik hoop dat het een optie voor je is.
  Misschien voor een tijdje proberen.Groetjes cobie bruggink

  Reageer
  #10

  meid je zal toch moeten proberen om zoveel mogelijk te rusten met slapen gaat een hoop over ,heb er ervaring mee heb het ook aan mijn longen af en toe wil ik ook weleens niet meer leef hier al 20 jaar mee ,maar geef niet op pas nog heel ziek geweest gaat bijna niet over ,maar probeer zoveel mogelijk te slapen ,vraag iemand ,,,een goede vriendin of moeder of ze die kleine op kunnen vangen ,in ieder geval veel sterkte .

  Reageer
Reageer op: heeeeelp ik kan niet meer
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief