klaplong en vliegen?

  • #1

    hallo,

    een goede vriend van mij heeft in november een spontane klaplong gehad.
    vandaag de dag voelt hij zich soms goed, soms niet goed, en hij heeft er nog vaak last van.
    wij waren van plan om in april te gaan vliegen.
    is de kans dan groot dat hij tijdens de landing weer een klaplong krijgt bijv.?

    Reageer
    #2

    Een patient met een acute pneumothorax kan bij een ziekenvlucht ernstig benauwd worden. Dan is het dus sterk af te raden als het niet nodig is.

    Inmiddels is de klaplong volledig hersteld, neem ik aan. Controleer dit het beste bij de behandelend arts, en bespreek dan de klachten die de patient nu ondervindt. Als alles goed is hersteld, is er geen verhoogd risico dus dan kunnen jullie gerust vliegen.

    Reageer
    #3

    Het is waarschijnlijk een groter risico als hij rookt en blijft roken.
    Veel mensen die spontaan een klaplong hebben gekregen, krijgen er binnen twee jaar nog een, dat is zo`n 30%, dus 3 op de tien. Lichamelijke activiteiten waarbij de druk in de luchtwegen wordt verhoogd, spelen een ondergeschikte rol.

    Reageer
    #4

    Ik heb in november mijn 1ste klaplong gehad . Nu ben ik in dubai voor huwelijksreis en heb weer klaplong gehad en vanavond is ons terugvlucht. Ik ben nu in spoed . Wat als ik mijn vlucht neem is het erg gevaarlijk ?

    Reageer
    #5

    Je zou de eerste maand na de klaplong niet mogen vliegen.... Maar dat is natuurlijk wel wat lastig in deze situatie. Er is een redelijk risico dat je weer een klaplong gaat krijgen. Het zou zelfs kunnen, dat de maatschappij je weigert....Ik neem ook aan dat de behandelend arts je ook adviseert om niet te vliegen.

    Reageer
    #6

    Hoi minn hoe is het afgelopen ?

    Ik zit met de zelfde situatie.

    Ik wil terug naar huis vliegen maar heb een klaplong.

    Hoor graag wat u heeft gedaan?

    Reageer
    #7

    Beste 21 jaar geleden heb ik links spontaan klaplong gekregen,genezen met plaatsen van Thoraxdraine.
    2 jaar later (19j geleden) heb ik links ook een spontane klaplong gekregen,deze op zelfde manier genezen als eerste keer maar hebben longvliezen geplakt.
    Nu al die jaren niets meer gehad en zou graag over 2 maand met vliegtuig naar zuid Frankrijk willen,gaat dit nog voor problemen zorgen?

    Mvg
    Davy

    Reageer
    #8

    Wou rechts bedoelen die 2de klaplong

     

    Mvg Davy

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dit kun je beter met de longarts bespreken. Die heeft alle relevante informatie om je daar een goed antwoord op te geven

    Reageer
Reageer op: klaplong en vliegen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief