Zuurstof

  • #1

    Hallo, ik heb een vraag ik heb al paar dagen dat ik me kortademig voel en ben bij de huisarts geweest die heeft me hartslag en zuurstof gemeten hij gaf daar aan dat me saturatie 100 is en hartslag rond de 70 /80 ik heb een saturatie meter zelf thuis die je om je vinger doet en meestal geeft die een zuurstof gehalte van 98 99 maar de afgelopen dagen gaf die 97 en vandaag had ik ik eerst 98 en naar een paar seconde ging die naar 95 en daarna weer naar 98 wat kan dit zijn?

    Reageer
    #2

    Je zou je kunnen afvragen of je meter wel goed werkt.

    Reageer
    #3

    Ik denk dat die gewoon goed werkt? Ik heb het vaker gemeten en zoiets liet die niet zien daarom dat ik een beetje schrok maar is het raar dat mijn zuurstof gehalte zo schommelt?

    Reageer
    #4

    Dat is op zich geen probleem.  Ben je verkouden?

    Reageer
    #5

    Nee ik ben niet verkouden wel heb ik een tijdje last van een verstopte neus al 2 maanden

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    Uitkomst is 55 ? Ik heb het trouwens gemeten met nagellak en ik had even beweegt toen ging die naar 95 daarna weer 98 misschien dat het toch een foute meting is?

    Reageer
    #8

    Nagellak...en bewegen...   foute meting dus.

    Maar dat je zuurstofgehalte wat schommelt, kan wel door hyperventilatie worden veroorzaakt net als het benauwde gevoel. Met een uitslag van 55 is dat dus we aan de orde. Heb je veel stress of spanningen?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Zuurstof


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief