Long voelt raar

  • #1

    Vier jaar geleden, toen ik 20 was, heb ik tot drie keer toe een pneumothorax gehad (klaplong). Ik ben toen gestopt met roken.

    De laatste tijd voelt het raar bij mijn linkerlong en ik weet niet precies wat het is. Inmiddels woon ik in een andere stad en heb een andere huisarts. Deze huisarts heeft mij onlangs een bloedtest afgenomen waarop niets te zien is en zegt daarmee dat er niks aan de hand is. Ik zou echter dolgraag een CT-scan van mijn long en de omgeving willen laten nemen. Weet iemand of dat kan zonder dat een huisarts daarvoor toestemming geeft? Zou het helpen als ik de longafdeling van het ziekenhuis bel waar ik heb gelegen toen ik die klaplongen had?

    Reageer
    #2

    Je hebt toch een verwijzing nodig van de huisarts.   Die moet je dus ook gewoon vragen. Je voorgeschiedenis legitimeert een onderzoek. Maar de huisarts zou dat wel moeten kunnen horen met de stethoscoop.

    Reageer
    #3

    Allereerst hartelijk dank voor je reactie. Dus als ik de huisarts expliciet vraag om een scan zal hij er niet zo'n probleem mee hebben? En wat precies zou de huisarts moeten kunnen horen met een stethoscoop?

    Ter aanvulling op het bericht hierboven: ik heb ook nauwelijks eetlust en al helemaal nooit honger meer, en af en toe lijkt het alsof ik heel veel speeksel aanmaak.

    Reageer
    #4

    Als je een probleem met een  long hebt, kan men  dat horen met in en uitademen. De long maakt dan een ander geluid.

    Ik zou het in ieder geval gewoon vragen.

    Reageer
Reageer op: Long voelt raar


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief