Tongriem laten knippen op late leeftijd

  • #1

    Hallo,
    ik ben een meisje van 15 jaar en heb een te kort tongriempje.
    Ik weet dat je het kan laten knippen maar dat doen ze niet zomaar.
    Ik heb er om de zoveel tijd last van dat het pijn gaat doen het is een keer zelfs tussen met 2 voorste ondertanden vast gaan zitten.
    Ik heb er de laatste tijd geen last van maar ik maak me ook zorgen of ik wel kan tongen.
    En ik weet ook niet wat de kosten ervoor zijn.

    Reageer
    #2

    Je kunt je tongriem op medische indicatie laten doorknippen. Niet kunnen zoenen of het feit dat je tong tussen je tanden komt is een reden dat het geknipt kan worden. Overleg even met de huisarts hierover. Op medische indicatie wordt deze behandeling door de verzekering vergoed.

    Reageer
    #4

    hey,

    ik ben een meisje van 13 jaar en heb ook een tongriempje.
    ik heb laatst voor het eerst met mijn vriendje gezoen (we hebben al een jaar verkering) maar het ging niet heel goed...ik wil hem ook graag laten knippen, maar mijn ouders weten niet dat ik heb gezoend en dat ga ik ze ook echt niet vertellen.
    ik zou ook graag willen weten wat de kosten hiervoor zijn en of iemand nog tips heeft om te vertellen aan mijn ouders waarom ik mijn tongriempje wil laten knippen...
    heeft iemand misschien al een keer zijn tongriem laten knippen in de buurt van hilversum ???

    alvast bedankt,
    xxx

    Reageer
    #5

    hey

    ik heb een heel kort tongriemje, en die wil ik graag laten door knippen.
    maar ik kan niet tegen het idee, dat er iemand in je mond, aan het snijden/knippen is.
    dus kun je er ook zelf voor kiezen om het onder nacose te doen?
    want anders durf ik het echt niet

    Reageer
    #6

    Tongriempje door laten knippen:
    Ze verdoven wat onder je tong, de spuit valt heel erg mee. Hier was ik zelf ook het bangste voor. (Echte een schijterd als het om verdoving gaat)
    Daarna verdoven ze wat in je tongriempje zelf, dit heb ik hélemaal niet gevoeld.
    Vervolgens knippen ze 2 á 3 keer in, hier voel je niets van.
    Er komt wat bloed vrij in eerste instantie, dit is binnen 10 minuten weg.

    De verdoving is een beetje vervelend met praten maar zit eigenlijk alleen voorin je tong en wat eronder, het zit dus niet in de hele tong. Ook was dit met een drie kwartier á uur weer uit je tong. Daarna doet het wel even wat pijn maar met het regelmatig innemen van paracetamol is het heel goed te doen.

    Er zit dus een gat onderin (achterin) je tong wat er een beetje naar uitziet. Bij mij hebben ze ‘s ochtends geknipt en ‘s avonds was die al een heel stuk dicht. (Zeker niet meer open)
    Genezing ging in mijn geval erg snel.

    Eten en drinken gaat de eerste dag wat vervelend maar dat is ook zo weer weg. (Beetje creatief en je komt een heel eind)
    Btw: kamillethee is echt een aanrader om het te verzachten (lauw)

    Het lijkt allemaal erger dan dat het is maar ondanks dat het wat pijnlijk is na die tijd was het voor mij direct al een hele bevrijding om van het trekkende gevoel (30 jaar lang) van mijn tong af te zijn.

    Mocht je er last van hebben, het valt allemaal reuze mee 😉

    Reageer
    #7

    Hallo,

    Ik ben 21 jaar en mijn tongriem je ook te kort. Nu had een vriend van mij hier ook last van en haar huisarts had der door gewezen naar de KNO arts. Die verdoofde het met een spuitje, gaf een knipje en toen was het klaar.

    Ik ben vandaag naar de huisarts geweest en hij gaat het zelf doen. Hij zei dat we het dan verdoven doormiddel van verdovingsmiddel op een watje te doen, die een half uur onder de tong en dat geeft die er een knipje in.

    Het probleem is dat ik het een naar idee vind dat de dokter het zelf gaat doen.. is dat normaal? Gebeurt dat vaker? En heb je dan geen glibber stukjes onder je tong en in de onderkant van je mond hangen? En na hoeveel dagen is de pijn weg?

    Hoop dat jullie me hierbij kunnen helpen.

    Reageer
    #8

    De huisarts kan dat heel goed zelf doen. Hij heeft voor dit soort dingen een aanvullende opleiding gedaan. Dus geen zorgen over maken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Tongriem laten knippen op late leeftijd


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief