Baby 9 maanden oorontsteking en vliegen

 • #1

  Hallo allemaal,

  Mijn dochtertje van 9 maanden heeft 2 weken geleden een middenoorontsteking gehad. Omdat ze nog steeds veel aan haar oortjes zat zijn we vandaag terug geweest naar de huisarts. De ontsteking is weg maar de huisarts vertelde ons dat ze nog vocht in het oortje had waardoor ze hier nog last van heeft. Het zou nog wel 3 maanden kunnen duren voordat dat wegtrekt. Ik gebruik de zoutoplossing van Otrivin welke ik ongeveer 3 keer per dag gebruik. Ook omdat ze vaak verkouden is.

  Maar nu gaan we over 6 weken vliegen, op vakantie.
  Nu vroeg ik me af of het gevaarlijk/verstandig is om te gaan vliegen? Kan dit een nieuwe oorontsteking opwekken? En kan het kwaad omdat ze nog vocht in haar oortjes heeft?

  Ik hoor het graag.

  Gr Sandra

  Reageer
  #2

  Vliegen met een otitis of een genezende otitis media is niet gevaarlijk.

  Wel kan het extra pijnlijk zijn door de drukverschillen bij het stijgen en met name het landen. Gedurende een minuut of twintig zul je dus een baby op schoot kunnen hebben die flink pijn heeft. Waarschijnlijk zullen de oortjes af en toe open poppen en dat zal direct verlichting geven van de klachten.

  Om dit proces te versnellen kun je ervoor zorgen dat het kind ergens op zuigt en dus slikbewegingen maakt, waardoor dus de buis van eustachius af en toe opengaat.

  Reageer
  #3

  Nog een tip, geef het kind voor de start en landing pijnstillers. Hier wordt het rustiger van en dempt de scherpe pijn die kan ontstaan.

  Duimen dat de klachten helemaal over zijn als jullie over 6 weken gaan vliegen!

  Reageer
  #4

  Hoi Manon,

  Bedankt voor je reactie!
  Nu hoorde ik toevallig ook van een vriendinnetje van mij dat bekertjes tegen de oortjes aanhouden ook helpt, is alleen lastig misschien, ze is nogal druk. Ik ga haar denk ik dan idd een voeding geven in het vliegtuig of wat water.

  Het is soms ook zo moeilijk om erachter te komen bij die kleintjes waar ze last van hebben.. Ze heeft nog geen tandjes en dan denk je dat ze daardoor misschien last heeft van haar oortjes, maar volgens de huisarts zijn er nog geen tandjes op komst.

  In ieder geval bedankt voor je tips!!

  Gr Sandra

  Reageer
  #5

  je hebt ook van die speciale oordopjes, ik gebruik ze zelf ook tijden stijgen en landen van het vliegtuig, het scheelt een hoop oorpijn.
  misschien zijn die dopjes er ook voor kleintjes, vraag eens bij de apotheek.
  sterkte en succes, Brenda

  Reageer
  #6

  Bij een baby komt alleen 'slikken' in aanmerking. Geef uw kind dus de borst of een speen of een fles bij de start en zodra de landing wordt ingezet.

  Let op: als er sprake is van een oorontsteking (middenoor-infectie), overleg dan met uw huisarts of vliegen in dat geval wel verantwoord is. Het is natuurlijk vervelend als uw vakantie daardoor in het water valt, maar nog veel vervelender is als de oren van uw kind blijvende schade oplopen.

  bron: http://www.ouders.nl/vkindarts.htm

  Reageer
  #7

  Een oorontsteking bij jonge kinderen behandelen met antibiotica vergroot de kans dat de ontsteking binnen 2,5 jaar terugkomt.

  Acute oorontsteking (acute otitis media) is een van de meest voorkomende infecties bij jonge kinderen. Het is ook de belangrijkste oorzaak van antibioticagebruik in deze groep. De huidige NHG-richtlijn adviseert antibiotica bij een selecte groep van kinderen onder de 2 jaar, en een afwachtend beleid bij kinderen boven de 2 jaar.

  Reageer
  #8

  mijn kleinkind heeft een fikse oorontsteking mag hij vliegen?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Mijn kind van 1 jaar heeft last van oorpijn.!
  Ben bij de arts geweest en zei dat haar rechter oor rood was, ze kreeg alleen een zetpil tegen de pijn en een zeezout neusspray.
  Over 5 dagen gaan we vliegen, maar weet niet zo goed of dat slim is wegens haar oor??
  Volgens de arts kon ik zonder problemen vliegen met haar, maar ik geloof haar eerlijk gezegd niet. Dit zei ze ook tegen mij toen ik zelf erg last van hooikoorts had en in mei vakantie op vakantie ging. Tijdens het vliegen had ik geen last tot dat we gingen landen, wat was dat toch pijnlijk als het nog een minuut zou duren zoude ik in het
  vliegtuig gillen.! Na het landen was de pijn wel over, maar ik voelde me klote, de volgende dag was ik naar de arts. Ze zei dat ik hierdoor oorontsteking had en kreeg antibiotica.
  Ze zei ook nog dat ik eigenlijk niet mocht vliegen, had nog erger gekund.
  En daarom geloof ik mijn arts niet.!
  Zou iemand mij kunnen helpen a.u.b???

  Reageer
  #10

  Bij een milde ototis externa is vliegen geen probleem. Bij een ernstige otitis media wordt vliegen afgeraden.
  Het gevaar bestaat dat het drukverschil bij binnenoorontstekingen tijdens het dalen dermate toeneemt dat er schade en in ieder geval ernstige pijn ontstaat aan het aangedane oor. Als het oor dus verstopt zit, dat bij binnenooronstekingen vaak het geval is, is het onverstandig zijn om te vliegen. Bij kleine kinderen ouder dan een jaar of twee is een otitis media binnen een paar dagen al veel beter, maar bij kleinere kinderen kan het veel langer duren. Lat de oortjes nog even door de huisarts controleren als u zeker wilt zijn. Het lijkt erop dat alleen het buitenoor ontstoken is gezien het advies van de huisarts, en dat zou geen bezwaar hoeven zijn.

  Reageer
  #12

  Hallo Emerald,

  Dank je wel voor je reactie.!
  Morgen heb ik een afspraak bij de huisarts, hoop dat ik wijzer van word..

  Reageer
  #13

  Hallo,
  Ik heb toch nog een vraagje, zou mijn dochter van een jaar ook oorontsteking kunnen hebben door het doorkomende tandjes?
  Vorige week kreeg ze namelijk 2 tandjes erbij, maar ze is nog steeds bezig. Ze zit heel vaak met haar vingers in haar mond en ze jeukt aan haar oor. 's Nachts wordt ze ook paar keer huilend wakker, terwijl ze dit nooit deed.!
  Doorkomende tandjes en oorontsteking zou dit met elkaar te maken hebben??
  En als dat zo is wat kan ik het beste doen en is het dan ook verstandig om te vliegen??

  Groetjes

  Reageer
  #14

  Dag allemaal,
  Mijn kindje van een heeft middenoorontsteking, ze heeft antibiotica gekregen voor drie dagen.
  Omdat het een drankje is krijg ze niet helemaal binnen ook niet met een frisdrank, de helft spuugt ze eruit.!
  Aanstaande dinsdag ga ik op vakantie, is dat handig met oorontsteking??? Kan ik op vakantie gaan zonder problemen?? Stel dat ik op vakantie ga met haar wat is het ergste wat er dan kan gebeuren tijdens het vliegen??
  Hoop dat ik zo snel mogelijk antwoord krijg.!
  Groetjes

  Reageer
  #15

  Trommelvlies kan bij dalen vliegtuig dermate onder spanning (druk) komen te staan dat het zeer pijnlijk is, en kan stukgaan.

  Reageer
Reageer op: Baby 9 maanden oorontsteking en vliegen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief