keelontsteking NA verwijderen van amandelen

 • #1

  Ik zie dat er een aantal topics zijn over pijnlijke amandelen en of opereren DE oplossing is...

  Ik heb begin vorig jaar 4 keelonstekingen achter elkaar gehad met een zeldzaam abces erbij, daardoor konden ze mij eerst niet opereren omdat mijn mond simpelweg NIET meer open kon. Ik heb toen kuur na kuur na kuur weggewerkt maar niets scheen te helpen, eten ging helemaal niet meer (als gevolg 7 kilo lichter) en drinken met mini nipjes waarvan elke slik weer een regelrechte hell was.

  Nou goed toch maar snel geopereerd toen mijn mond weer wat meer open ging na een kuur voordat er alweer een nieuwe ontsteking zou komen: MET de belofte dat ik er daarna vanaf zou zijn nog even moest doorbijten en dat het allemaal goed zou komen.

  Het is inmiddels een jaar later en heel het jaar is mijn keel nog dik en rood geweest en nu is het dan zover, terwijl ik dit zit te typen zit ik wederom met een vreselijk pijnlijke keelontsteking.

  Hoe is dit mogelijk ?! Het lijkt wel of het bij mij iets chronisch is geworden waar ik gewoon NIET vanaf kom ?!

  Reageer
  #2

  Ik kan alleen iets algemeens tegen je zeggen. Ieder mens heeft in zijn/haat lichaam een zwakke plek, bij jou is dat je keel.

  Reageer
  #3

  Hallo, dit verhaal komt mij heel bekend voor.
  ben in Mei geopereerd en toen zijn dus mijn keelamandelen verwijderd. Nu in September al twee keer weer een keelontsteking gehad?
  heel vreemd!!

  kan het zijn dat deze weer opnieuw aangroeien of niet goed zijn verwijderd?

  Groetjes

  Reageer
  #4

  In uitzonderlijke gevallen kan er restweefsel van de tonsillen achterblijven na een ingreep aan de amandelen. Of dit bij u het geval is zou de huisarts, of de behandelend KNO-arts bij u kunnen beoordelen.

  Reageer
  #5

  Hoi
  Ik heb hetzelfde als jij hebt. Het is nu 2 jaar geleden dat ik aan mn amandelen ben geopereerd (omdat ik ook abces had en ik moest ook wachten voor de ik kon worden geopereerd) en zit nu voor de 3e keer weer met flinke keelontsteking. (Heel pijnlijk om te slikken, praten) Bij mij helpt spoelen met molkosan wel een beetje. (Is wel erg zuur/vies)
  Ik denk gewoon dat je keel een zwakke plek blijft, maar tis wel heel vervelend..
  Beterschap!

  Reageer
  #7

  6 jaar geleden heb ik na meerdere keelonstekingen mijn keelamandelen eruit laten halen. Ook zijn mijn neus amandelen eruit gehaald. Na de operatie zelf ook erg lang ziek gebleven. Na een jaar kreeg ik uit het niets weer een keelontstekin. deze waren zelfs erger voor de operatie. ook ben ik door de operatie een kilo of 10 aangekomen. GROOTSTE FOUT VAN ME LEVEN. NU heb ik gemiddeld weer 4 tot 8 keer keelonstekingen. De dokter geeft elke keer weer antibiotica maar dat heeft ook geen zin meer. Nu erg benieuwd hoe en wat verder. Heeft iemand van jullie nog verdere tips?

  succes er mee in iedergeval.. Weet hoe vervelend het is om elke keer weer een keelonsteking te krijgen.

  Groetjes Marjolein

  Reageer
  #8

  Na jaren achter elkaar steeds maar weer keelontstekingen te hebben gehad, heb ik in okotber 2010 (ik was 32 jaar) op aanraden van de huisarts en kno arts mijn keel- en neus amandelen laten weghalen.
  Het was vreselijk! Ik heb er een hele lange tijd nog veel pijn van gehad. Na ruim 2 weken kon ik eindelijk een klein beetje geprakte aardappels met appelmoes eten.
  Nu dus een half jaartje later, zit ik weer met een vreselijke keelontsteking. Deze lijkt wel erger dan de vorige keren. Heb antibiotica voor 10 dagen mee gehad en nu maar hopen, dat het snel over is. De operatie is dus misschien wel voor niks geweest...

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Yvonne, mag ik vragen hoe het met jouw algehele conditie gesteld is? Doe je aan sport, heb je een gezond gewicht, eet en drink je gezond, beweeg je voldoende, rook je niet?

  Reageer
  #10

  Hallo,

  Ik ben degene die 2 jaar en 8 maanden geleden dit topic heb geopend en mijn bericht heb geplaatst. Wilde even laten weten dat het nog steeds niet helemaal weg is. Heb wel nasonex nu, een neusspray met een ontstekingsremmer erin. De keelonstekingen komen iets minder vaak voor, maar op dit moment heb ik weer een hele zware, daarom moest ik weer aan dit topic denken.

  Het is echt zwaar om er elke keer weer doorheen te moeten, wetende dat het niet de laatste keer is. Het doet zo ontzettend veel pijn!

  Groetjes,

  Kimberley

  Reageer
  #11

  Kerst 2010 Keelamandelen laten verwijderen. Ze waren gigiantisch en chronisch onstoken.
  Tijdens de operatie had ik griep én hadden ze mn keel moeten hechten (ook leuk). 4 weken duurde mijn algemene herstel want de griep infectie zat al in mijn bloedbaan en eten ging niet. Vloeibare babyvoeding was de uitkomst als je opzoek bent naar voedingstoffen.

  In een jaar weer 3 keer onstoken keel gehad.
  Ik denk; zwakke plek ÉN algemene conditie/weerstand is héel belangrijk.
  Let op uw vitamine C!

  (ps bedenk goed of u ze wil laten verwijderen!)

  Reageer
  #12

  Ik heb in februari jongsleden mijn amandelen eruit laten halen. Dit moest van de KNO arts omdat ik 6-12 keer per jaar ziek was en het afgelopen half jaar chronisch koorts had.
  Nu heb ik in 2,5 maand tijd na de operatie alweer 2x keelontsteking gehad. Het voelt nog pijnlijker, het enige verbeterpuntje is dat je nu nog wel wat kunt eten omdat je keel niet zo dicht zit als ervoor.
  Morgen weer naar de huisarts, want dit is echt niet normaal meer. Ik word gewoon helemaal niet beter.
  Bedenkt goed voordat je een operatie doet..

  Reageer
  #13

  Ik las op internet dat mensen ook tongamandelen hebben en dat veel doktoren dit onderdeel van de amandelen niet weten en dus ook vergeten te behandelen. Ik heb op jonge leeftijd mijn neus en keelamandelen laten verwijderen maar heb nog steeds vaak last van mijn keel, achter einde tong en dit straalt naar de zijkant uit. Mijn keel is dan geheel rood en doet extreem zeer. Ik heb ook gelezen dat je de tongamandelen kan laten weg lezeren. Tevens als je keel en neusamandelen eruit zijn het automatisch over slaat naar je tongamandelen die dan proberen de zieke bacterien eruit te halen met als gevolg dat ze ontsteken.
  Hopelijk heb je er wat aan. Ik ga toch als het door gaat bij de huisarts een verwijzing vragen naar de kno-arts omdat ik dit gedoe rondom mijn keel en tong erg zat ben.

  Reageer
  #14

  hoi ! ook ik heb mijn amandelen laten verwijderen . elke dag heb ik pijn dus vandaag bij een arts geweest . niet goed weggehaald . moet je dan weer geopereerd worden ?

  Reageer
  #15

  Het zou kunnen dat ze de rest nog moeten weghalen. Een antibioticakuur kan echter ook een mogelijkheid zijn.

  Reageer
Reageer op: keelontsteking NA verwijderen van amandelen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief