Rode vlekken gehemelte en keel

 • #1

  Heb sinds kort opgemerkt dat ik een rode vlek in mijn gehemelte(bovenste rode vlek) heb en linksboven mijn huig(onderste rode vlek foto).

  Het is in ieder geval geen keelinfectie dat weet ik wel zeker en het lijkt op sommige momenten roder te zijn.

  Heeft iemand enig idee wat het zou kunnen zijn

  Reactie
  #2

  Het lijkt een irritatie. Maar moeilijk om daar zo aan de hand van de foto iets over te zeggen. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #3

  Ik las ook iets over eritroplakie, is dat ook een mogelijkheid?

  Reactie
  #4

  Die vraag kan ik helaas ook niet beantwoorden

  Reactie
  #5

  Ik zag een week geleden ook 3 wat kleinere rode vlekjes op mijn gehemelte (midden, niet bij de huig). Nu zijn er in de laatste 5 weken twee verstandskiezen getrokken ((boven' en ben ik 3 weken geleden bij de mondhygieniste geweest voor een controleafspraak en tandsteenverwijdering. Geen idee of het er toen al was, maar van hen heb ik niks gehoord. Ik ben ook licht verkouden. Slaap met mijn mond open verwacht ik. Geen last van, als ik er echt op let ervaar ik misschien wat lichte jeuk.  Ik ben hypochondrisch en vind het daardoor lastig om in te schatten wat je met zoiets doet. Als ik niet met een lampje in mijn mond had gekeken, was ik er niet eens achtergekomen.

  Reactie
  #6

  Ga je nu met zoiets naar de huisarts of wacht je af? Ik slaap in elk geval met open mond en word met droge mond wakker.

  Reactie
  #7

  Dat kan dan de oorzaak zijn

  Reactie
  #8

  Ok. Maar ga je dan met zoiets naar de huisarts? Het doet geen pijn. Of wacht je een paar weken af. Van google wordt je niet veel wijzer. Als hypochonder eordt je alleen maar bang en kan ik moeilijk relativeren of inschatten wat te doen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ga dan gewoon naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #10

  Dat heb ik zojuist gedaan. Ze ziet niets waar ze ongerust van wordt. Geen schimmelinfectie. Misschien een geirriteerd speekselkliertje. Heb ook gezegd dat ik het idee heb dat een plekje wat verschoven is. Beetje gerustgesteld (maar de hypochonder in mij heeft liever meer duidelijkheid).

  De vlekjes veranderen ook steeds in roodheid. Het leek minder te worden, vanmorgen zag het weer wat roder, dus vandaar gebeld. Vraag me af of ik niet onbewust een soort vacuum trek in mijn gehemelte met mijn tong (klinkt dat gek?).

  Als het over twee tot vier weken niet over is of erger wordt dan moet ik even terug komen.  Dan verwijst ze wel door naar de kno arts.

   

  Reactie
  #11

  vacuum trekken is best mogelijk maar daar met je dan zelf eens even op letten of je dat doet

  Reactie
  #12

  Ik heb het idee dat het s nachts gebeurt. In de ochtend is het vrij rood en en de middag lichtroze. De laatste dagen valt me dit op. Gebeurt dus vooral in slaap en onbewust. Ik merk spanning in mijn kaken en mond.

  T blijft een beetje vreemd. Omdat ik foto's heb zie ik dat beide vlekjes verplaatst zijn. Er loopt een middellijn en de onderste is van de ene kant naar de andere kant gegaan. De andere is ook licht verschoven.

  Reactie
  #13

  Het is toch iets wat je zelf veroorzaakt

  Reactie
  #14

  Dat denk ik ook. Minder stress zal vast goed doen.  Bedankt voor alle reacties.

  Reactie
Reageer op: Rode vlekken gehemelte en keel
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief