5 weken slikproblemen / keel achter huig

 • #1

  hallo, vorig jaar april kreeg ik last van een schrapende keel icm slikproblemen en ben toen bij de huisarts geweest en bij de kno arts, ook is mijn bloed onderzocht en dat was allemaal goed , toen het maar niet over ging heb ik een afspraak opnieuw bij huisarts gemaakt en toen kwam het 1 en ander naar voren , ik had veel oprispingen en maagzuur kwam af en toe naar boven tot in mijn keel.de huisarts zei dat mijn slikproblemen het gevolg zijn van de zuuraanvallen en dat mijn keel is geïrriteerd en mss wel ontstoken...hij heeft me toen 14 dagen omeprazol gegeven 40 mg ...en..het werkte . geen last meer van keel en niet meer schrapen , maar nu heb ik het weer...schrapende keel/ zuuraanvallen.. en als ik eet gaat het goed ..behalve de laatste hap blijft steken...huisarts heeft me nu sinds gisteren weer omeprazol  40 mg gegeven...nu heb ik 2 vragen ...kan maagzuur zoiets veroorzaken in mijn keel ? en dat schrapen lijkt me niet goed te zijn..heeft dat gevolgen...p.s val niet af en heb geen koorts en voel me goed....heb ook vorig jaar 2 x <b><i>pylori</i></b> bacterie gehad    juni/sept... mvg yordan

  Reactie
  #2

  Maagzuur kan inderdaad irritatie in de keel veroorzaken. En veel schrapen zal het alleen maar erger maken

  Reactie
  #3

  Dank u voor antwoord..vergeten te melden...ook veel last van opboeren..eten..tot de mond aan toe..waardoor ik meteen weer brok in keel krijg

  Reactie
  #4

  Hier precies hetzelfde probleem maar dan al 6 maanden lang last van me keel. Langs huisarts en kno geweest, 2x 2 weken omeprazol voor geschreven, schimmel kuurtje ervoor gekregen en dat heeft de pijn een beetje minder gemaakt maar de pijn/branderigheid blijft er. Het zit hier vooral achter op de tong waar het strotteklepje zit en rondom mijn huig... amandelen zijn van kinds af aan geknipt trouwens.

  Ik kan niet teveel praten, geen zwaar gekruid voedsel eten waar ik zoveel van houd 🙁 en nachtrust word ook vaak verstoord door een droge keel.

  Reactie
  #5

  Ben begonnen met niet/weinig schrapen...wel moeilijk....kauwgum/snoepjes houden het tegen

  Ik neem Omeprazol elke ochtend in op de nuchtere maag     05.00 uur....is dat slim ? of moet ik het na een kleine maaltijd innemen ?

  Reactie
  #6

  Ik zou dat niet op nuchtere maag nemen

  Reactie
Reageer op: 5 weken slikproblemen / keel achter huig
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief