Opgezette keelklier

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik ben nieuw hier en wil toch graag even wat weten.
  Afgelopen week ben ik verkouden geweest, nu is dat bijna weg alleen een dicht oor en nu heb ik sinds vandaag een opgezette keelklier links. Ik voel een bobbel en het doet ook pijn. Het slikken doet geen pijn. Wel doet er achterin mijn kaak (waar je verstandskies door moet komen) dat weefsel een beetje pijn. Met name met tandenpoetsen. Verder heb ik nergens last van (ik ben ook bijna 3 maanden zwanger, dus dan merk je vermoeidheid enz. niet op). Is dit gewoon een onsteking? ik heb geen koorts ofzo en meestal gaat dit binnen een paar dagen wel weg.

  Groetjes,

  Linda

  Reageer
  #2

  Even wat uitleggen. Een lymfeknoop is een orgaantje op het verloop van lymfevaten. Het bestaat uit vele lymfocyten die in een kapsel zitten. De binnenkomende lymfe wordt langs een groot aantal lymfocyten geleid die zullen reageren als de lymfe stoffen of (vreemde) cellen bevat die het immuunsysteem prikkelen.
  Als er zich in het lichaam een infectie voordoet, zal de dichtstbijzijnde lymfeklier vaak ook geprikkeld worden en dus gezwollen raken.
  In het lichaam zijn vele honderden lymfeklieren. Grote aantallen bevinden zich vooral in de hals en onder de kaak, in de oksels en in de liezen.

  Veel mensen maken zich grote zorgen als ze bij zichzelf een vergrote lymfeklier waarnemen omdat ze denken aan lymfeklierkanker of uitzaaiingen van andere kanker. Dit is maar zelden terecht: in het dagelijks leven is 99,9% van de gezwollen lymfeklieren een gevolg van een infectie. Met name gezwollen lymfeklieren in de hals komen vaak voor.

  Reageer
  #3

  Ik heb al jarenlang een opgezette klier in de hals. Dat was gekomen nadat ik een kroon had gekregen. De huisarts zei dat het vanzelf weg zou gaan, maar helaas, hij is nog steeds opgezet en de tandarts zegt ook dat alles in orde is. Nou ja, dan weet ik het ook niet.

  Reageer
  #4

  Lymfeklieren kunnen lang vergroot blijven en als ze een beetje ingekapseld raken, kan het heel lang duren voor ze weggaan, als ze dan nog weggaan.

  Reageer
Reageer op: Opgezette keelklier
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief