Mini stipje

 • #1

  Sinds een schrokkend bericht van iemand die zaadbalkanker heeft ben ik zelf (inmiddels 28 jaar) ook maar eens mijn ballen gaan controleren. Ik heb nooit last gehad of enige aanleiding om ermee bezig te zijn. Toen ik ze ging controleren kwam ik er achter dat er vlak naast mijn bijbal een heel klein stipje/bultje op mijn bal zit. Maar dit is totaal niet het formaat van een erwt zoals je veel leest. Het is echt een kruimeltje, enorm klein. Maar je voelt het wel. Ik zit zo in elkaar dat ik me om zoiets gelijk helemaal zorgen kan maken. Ik heb verder geen enkele klacht, symptoom of wat dan ook. Waarschijnlijk zou ik zonder het bericht van die andere persoon met teelbalkanker ook niet beter hebben geweten dat ik jaren lang zonder klachten gewoon mijn leven zou voortzetten. Echter hoop ik wel dat iemand op dit forum mij kan voorzien van informatie over wat dit kan zijn. Het is dus nogmaals net naast mijn bijbal richting de overgang naar mijn teelbal, een klein stipje op de bal. Het voelt als een kruimel/korrel.

  Reageer
  #2

  Het zou een kleine cyste kunnen zijn. ga ermee naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #3

  Het liefst ga ik niet onnodig naar de huisarts, ik ben daar niet zo happig op. Al helemaal niet als ik nooit ergens last van heb gehad. Ik hoopte gewoon dat iemand makkelijk zou kunnen verklaren wat zo’n klein kruimeltje/stipje zou kunnen zijn. Ik ben de afgelopen week als een gek meerdere keren per dag aan mijn ballen gaan voelen en rollen en ook meerdere keren mijn bijbal. Kan het zijn dat ik hierdoor in de vorm van dat kruimeltje een onsteking of iets heb veroorzaakt? Ze zijn nu ook veel gevoeliger

  Reageer
  #4

  Wat ik niet begrijp,is dat mensen hier uitspreken dat ze zich ergens zorgen over maken, vervolgens het advies krijgen een arts te bezoeken (wat zonder onderzoek mogelijkheden het enige juiste advies is) en dan aangeven niet naar de huisarts te willen.

  Waarom vraag je dan advies??

  Reageer
  #5

  Als je er te veel aanzit kun je inderdaad zelf klachten veroorzaken. Dat moet je dus ook niet doen

  Reageer
  #6

  Dankjewel John, zou het dan kunnen zijn dat dat plekje zelf gecreëerd is door het vele voelen en dat het een soort van irritatie is als gevolg daarvan? Ik had het namelijk de eerste paar dagen van het voelen nog niet en sinds gister wel?

  Gr

  Reageer
  #7

  Daar kan ik zo helaas ook geen antwoord op geven

  Reageer
  #8

  Ben je nog bij de huisarts geweest Daan?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Mini stipje
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief