Bijbalontsteking of erger?

  • #1

    Goedemiddag,

     

    Ik heb sinds vorige week maandag last van de rechterkant van mijn bal. Naar mijn gevoel is de rechterbijbal een stuk dikker geworden en voelt het ook of er een verharding zit naast of aan de teelbal, ongeveer ter grootte van een speldknop (net iets kleiner). Ik heb ook last van mijn rug, deze pijn is er doorgaans als ik veel beweeg maar als ik zit in een goede houding of heb geslapen dan heb ik tijdelijk nergens last van. Ik ben hiermee naar de dokter gegaan en die heeft niets kunnen constateren, ook mijn urine is onderzocht en ook daaruit bleek niets te komen. Nu een week later heb ik de dokter weer gebeld en die heeft mij doorverwezen naar het ziekenhuis voor een echo, ikzelf dacht dat er altijd een echo werd bijgehaald als er een vermoeden is van zaadbalkanker. Iemand die hier enige ervaring mee heeft? Wordt er bij een bijbalontsteking ook wel eens een echo gemaakt?

    Reageer
    #2

    De echo wordt gemaakt om te kijken wat er aan de hand kan zijn. Dat wordt echt niet alleen maar gedaan bij een verdacht op teelbalkanker

    Reageer
    #3

    Dank voor je antwoord. Het is zo dat doordat je op internet zoek op je symptomen je toch een beetje bang wordt omdat je al snel teelbalkanker ziet. Ik heb de volgende symptomen:

    • Last van rechter bal / bijbal
    • Klein speldknopje naast of aan bijbal (voelt hard)
    • Last van onderrug

    Eerder had ik ook last van mijn lies / buik maar dat is weg / minder. De klachten worden ook een stuk minder als ik gedurende de dag ibuprofen neem, neem ik dit niet dan komt koorts opspelen, dit lijkt mij een aanwijzing te zijn op een ontsteking?

    Reageer
    #4

    Het zou een ontsteking kunnen zijn, maar kan ook een kleine cyste zijn

    Reageer
    #5

    Eerst ging ik uit van zaadbalkanker maar ik denk dat mijn symptomen niet helemaal kloppen om het dat te laten zijn. Wel heb ik natuurlijk last van mijn onderrug dit verschilt per dag, ik snap eigenlijk niet hoe een bijbalontsteking last van de onderrug kan veroorzaken?

    Ik denk dat zaadbalkanker in deze zaak misschien iets te extreem gedacht is?

    Reageer
    #6

    Een bijbalontsteking kan wel wat vreemde klachten veroorzaken.

    Ik denk dat zaadbalkanker inderdaad iets te ver is gezocht...Dan zou er toch iets met de zaadbal zelf moeten zijn

    Reageer
    #7

    Stelt enigzins gerust. Het enige wat ik op mijn rechterbal voel is dat hele kleine speldknopje niet hard niet zacht bij voelen is het wel wat gevoelig, zit net naast of is onderdeel van de bijbal, geen idee eigenlijk.

    Reageer
    #8

    Gewoon eens even de echo afwachten

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vandaag de echo gehad, de radioloog kon niets geks zien. Hij zei dat de bijbal niet ontstoken was, de kleine speldknop die ik voelde is een cyste maar dat was normaal zei die, ook vond hij het er gezond uitzien.

    Reageer
    #10

    De cyste kan wel eens wat vage klachten opleveren maar, niet alle klachten die jij beschrijft. De pijn in de onderrug zou dan ergens anders vandaan moeten komen

    Reageer
    #11

    Ik kijk het nog even aan, ik heb de cyste dus al een tijdje en nooit last van gehad. Ik zal voor de zekerheid nog even bloed laten prikken bij de huistarts.

    Reageer
    #12

    Hi ik heb de laatste tijden een beetje last in mijn onderbuik dat komt meestal als ik te lang sta het komt voor misschien 30sec en dan verdwijnt dr pijn weer ik heb ook een heel kleine bult op mijn bijbal ik ga morgen denk ik langs bij de dokter maar wat kan ik hebben?

    Geen zaabalkanker denk ik dan maar misschien een ontsteking

    Reageer
Reageer op: Bijbalontsteking of erger?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief