Prostaat?

Prostaat? - Medische Forum - Dokter.nl

Prostaat?

 • #1

  Hallo,

  Ik ben nu 2 maanden 50 en maak mij grote zorgen om mijn prostaat.
  Ik heb altijd al moeite gehad met een grote boodschap doen, prikkelbare darm. Ik kan nooit meteen naar de wc terwijl ik flinke drang heb. Ik heb zelf het idee dat ik aambeien heb door niet meteen kunnen en hard persen.

  Nu heb ik het idee dat dat ook van invloed is op mijn plassen, maar de klachten die ik heb maken mij ook bang voor mijn prostaat.
  Heel veel drang om te moeten plassen. Vooral heb ik dat nare gevoel in mijn penis en ook vaak in mijn eikel. Ik vind dat zo een naar gevoel . Maar ga je dan naar het toilet dan komt er een super klein straaltje plas, soms moet ik gewoon persen om dat kleine straaltje op gang te krijgen. Urine is niet troebel , ook geen bloed oid. Als ik niks te doen heb kan dit wel 5x per uur voorkomen. Geen brandend gevoel tijdens plassen. Soms wel na die tijd. Ook in de anus soms brandend gevoel, wormpjes gevoel of wat doffe pijn.

  Heb dit 10 jaar geleden ook eens gehad, prostaat onderzocht ed maar niks gevonden en werd het afgedaan als psychische klachten. Nu ben ik bekend met depressief zijn en hypochondrie maar je kan toch niet zelf deze klachten opwekken door psychische klachten? Ben nu ook geen 40 meer maar 50. Ben bang voor ziekte aan de prostaat , dat die de boel blokkeert en daarom ook moeite heb met boodschap nummer 2. Klaarkomen is 5 van de 10 keer niet zo lekker meer. Ook daar geen bloed oid maar soms wat pijnlijk. Heb ook iets over bekkenbodem spieren gelezen maar ik vrees toch mijn prostaat. Snachts van 12tot 8 zeg maar ongeveer 3x eruit.

  Reageer
  #2

  Ga naar de huisarts en laat de PSA waarde in je bloed controleren

  Reageer
Reageer op: Prostaat?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif