Longkanker

  • #1

    Ik heb nu al 2-3 weken een erge hoest als ik sta hoest ik niet maar als ik ga liggen begin ik erg te hoesten, zo erg dat ik bijna ga kotsen (niet de hele tijd) maar als ik dan bijv. op zo'n anti hoest snoepje zuig word het minder.. Ja ik rook.
    ik heb geen pijnen, moeite met ademen, stemveranderingen, piepjes bij ademen of wat dan ook, zou ik mij er zorgen over moeten maken?

    Reageer
    #2

    Je noemt geen leeftijd, hoe lang je rookt, of je andere kanker-symptomen hebt. Zo valt er niets van te zeggen.

    Reageer
    #3

    De klachten of symptomen van longkanker worden niet alleen veroorzaakt door de tumor zelf, ook de eventuele uitzaaiingen door het lichaam en hun invloed op de werking van andere organen, kunnen klachten veroorzaken. Klachten die als direct gevolg van de tumor ontstaan, zijn bijvoorbeeld: hoesten, opgeven van bloed bij het slijm, kortademigheid met soms een piepende ademhaling en herhaaldelijk optredende ontstekingen van de luchtwegen. Ook als gevolg van de uitzaaiingen kunnen diverse klachten of symptomen optreden. Door vergrote lymfklieren kan een dichtdrukken van de holle bovenste lichaamsader optreden (vena cava superior syndroom) gekenmerkt door uitgezette aderen in de hals, opgezet gelaat en armen en klachten van hoofdpijn en pijn en stuwing in het hoofd bij het voorover bukken. Heesheid kan een gevolg zijn van het kapot gaan van de zenuw die naar de stemband gaat door druk van vergrote lymfeklieren of door de tumor zelf. Pijn in de borstkas kan optreden door ingroei in de borstwand. Slikklachten kunnen ontstaan door vergrote lymfeklieren die de slokdarm dicht drukken. Omdat deze tumor zich snel uitzaait door het lichaam, kunnen ook klachten elders in het lichaam optreden. Botpijnen zowel in de rug als in de armen of benen berusten op uitzaaiingen in het bot. Hoofdpijn kan berusten op uitzaaiingen in de hersenen. Uitzaaiing in de lever kan pijn geven maar ook verantwoordelijk zijn voor geelzucht. De tumorcellen kunnen ook een soort stoffen afscheiden, of endocriene klieren (klieren die bepaalde stoffen aanmaken of afgeven) beïnvloeden. Hierdoor kan bijvoorbeeld een laag natrium gehalte in het bloed ontstaan en het kalkgehalte in het bloed kan worden verhoogd. Ook kunnen er symptomen optreden die passen bij vervrouwelijking van de man zoals borstontwikkeling en verlies van het mannelijk beharingpatroon.

    Reageer
    #4

    nou ik zou denken als je het bovenstaande leest...niet meer roken!!!!
    Is inderdaad een risicofactor, maar 2/3 weken hoesten betekend niet altijd longkanker hoor!
    Als je einde van de week nog hoest dan wel naar de dokter even laten luisteren, controle op longontsteking/bronchitis.
    Sterkte Brenda en ja, ik zou maar eens stoppen!

    Reageer
    #5

    het is de ene dag ook wat minder maar ik heb, als ik hoest, af en toe hoofd pijn.. maar de andere keer pijn in mijn borst.. varieert.. maar ook niet de hele tijd..

    ik ben 15.. rook nu 1 jaar, door de weeks 4 sigaretten per dag.. in het weekend wel meer half pakje tot heel pakje.

    ik hoest geen bloed op, en al mijn andere organen functioneren voor mijn weten goed..

    ik ben onlangs geopereerd (onder narcose & aan de beademing) zou het daar aan kunnen liggen??

    het zou natuurlijk ook aan een virus kunnen liggen

    Reageer
    #6

    Robert je bent nog jong, je kan nu nog stoppen met roken, dan heb je later veel minder kans op longkanker!
    Nu zal het wel loslopen, maar stop ermee , echt veel gezonder!

    Reageer
    #7

    hallo

    Ik heb precies hetzelfde zit nu al een 2 - 3 weken met een hoest als ik ga slapen, soms een hoest tijdens de dag maar niet veel.
    Ben een groot jaar gestopt met roken en ben momenteel zwanger.
    Ik weet niet wat het zou kunnen zijn, sommige denken een bronchitis.

    Is het bij jou nu al beter?

    Groetjes ruby

    Reageer
    #8

    Robert,
    Nu je zo jong bent lijken de gevolgen van roken nog zover weg. Je hebt er nog geen last van en zoveel mensen om je heen doen het. Vroeger rookte iedereen en wisten ze niet echt dat het zulke gevolgen zou hebben: kanker is doodsoorzaak nummer 1, met long- en prostaatkanker als nummer 1 en 2. Mijn vader ligt nu op sterven door longkanker. En dat terwijl hij al 10 of 15 jaar gestopt was. Hoe vroeger je stopt, hoe groter de kans is dat je lichaam de opgelopen schade nog kan herstellen...

    Succes...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Mensen gezocht met (ooit) longkanker
    Doe mee aan een groepsgesprek

    Wat vindt u als longkanker-patiënt belangrijk in een ziekenhuis? Praat mee over goede ziekenhuiszorg en ontvang een VVV Irischeque van €20,-.

    http://www.consumentendezorg.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=1478&Itemid=326

    Reageer
Reageer op: Longkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief