Nogmaals bestralen hersenmetastasen

  • #1

    Hallo allemaal, Bij mijn vriend is februari 2008 grootcellige longkanker geconstateerd met uitzaaiingen in de hersenen. Hij is toen 5 x bestraald( hoofd) en chemo gehad ( longen). Pas de tweede soort chemo sloeg aan. In oktober 2008 hebben ze een nieuwe uitzaaiing ontdekt bij de hersenstam en deze is stereotactisch 1x bestraald. Nu 3 maanden later wederom in de schedel veel nieuwe uitzaaiingen en ook de longfoto laat nieuwe uitzaaiingen zien. In het zhs willen ze nog wel een keer 10 bestralingen geven en daarna chemo voor de longen. Ik weet dat het ongeneeslijk is maar zou graag een reactie zien van iemand die hier ervaring mee heeft.

    Groetjes
    Francine

    Reageer
    #2

    Onderstaande symptomen komen voor bij longkanker: een hardnekkige prikkelhoest die langer dan drie weken aanhoudt; meer slijmvorming; soms een beetje bloed in het opgehoeste slijm; een ontsteking van de luchtwegen die maar niet overgaat, ook niet na antibiotica; kortademigheid; pijn in de borst; zwelling van gezicht of nek.

    Bovenstaande symptomen gaan vaak gepaard met een verslechtering van uw conditie. Dit merkt u aan:
    vermoeidheid; gewichtsverlies zonder duidelijke aanleiding; verminderde eetlust.

    http://www.ikheblongkanker.nl/

    Reageer
Reageer op: Nogmaals bestralen hersenmetastasen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief