Behandelingen…

  • #1

    hoi ik ben 14 jaar en heb 3 weken geleden gehoord dat ik leukemie heb. Nu zijn de behandelingen al gestart, maar ik voel me erg ziek na bijna elke behandeling. Ik mis veel op school, en mijn vrienden vragen wanneer ik weer naar school kom. Ik miss mn vrienden en wil graag weer terug, maar ik voel me te ziek. Ik wil zo graag dat ik nog een paar weken zou kunnen leven zonder me zo ziek te voelen. Ook spookt elke nacht de gedachte door me heen of ik wel wakker word de volgende ochtend. Is er iemand met ervaring die mij misschien tips kan geven om de misselijkheid alle bijwerkingen onder controle te houden?

    Reageer
    #2

    Dat zul je met de behandelend arts moeten bespreken. Er zijn wel middelen tegen de misselijkheid

    Reageer
    #3

    zo ergg ? hoe wisten ze dat je leukemi had? Welke symptomen had je? Ik ben zo bang dat ik het ook heb ik ben ook 14 jaar

    Reageer
    #4

    Beste,

    Schroom niet om deze gevoelens net je ouders te delen, laat hun gevoelens het uitten van jouw eigen gevoelens niet in de weg staan! Het is heel belangrijk dat je blijft praten. Vraag daarnaast ook in je behandelend ZH (pmc of meebehandelend ZH) naar iemand om mee te praten over al je vragen onzekerheden en angsten! Je kunt dit vragen bij je oncoloog, een arts assistent, pedagogisch medewerker of verpleegkundige, als het maar iemand in je ziekenhuis is! Wees duidelijk dat je iemand nodig hebt om mee te praten, hoe lastig dit ook is.

    Vraag svp je ouders lid te worden van de VOKK, hier zitten leeftijdsgenoten die hetzelfde doormaken/door maakten als jij. Ze gaan op kampen en zien elkaar op forums. Niemand kan je beter ondersteunen dan zij.

    Geloof in jezelf en veel geluk en kracht toegewenst.

    Liefs van een mama die er alles van weet

    Reageer
Reageer op: Behandelingen…


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief