Nog steeds paars gezicht na behandeling met Efudix

  • #1

    Hallo,

    Ik heb voor actinische keratose op mijn gezicht een behandeling met efudix creme voorgeschreven gekregen. De reactie was heel erg. Het werd felrood en daarna werden het korstjes en vervelde de huid. Nu ben ik 6 weken verder maar mijn huid die behandeld is met Efudix blijft nog steeds wat paars. Met name als er een beetje zonlicht op komt wordt het alleen maar paarser. Ik moet nu pas weer over 2,5 week terugkomen maar mijn dermatoloog zei dat zodra ik gestopt was mijn huid in een paar weken weer normaal zou zijn en dat deze behandeling geen littekens na zou laten.
    Is het normaal dat je nog zo lang paars ziet? Is er iemand die deze behandeling ook heeft gehad en zijn of haar ervaringen wil uitwisselen?
    Alvast bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #2

    Het is mogelijk dat de gezonde plekken op uw huid rood en vurig worden.

    Efudix behandelt actinische keratose door de foute cellen, die de beschadiging veroorzaken, te doden. Tijdens de eerste twee tot vier weken van de behandeling ziet uw huid er beduidend slechter uit en voelt ook slechter aan dan vóór de behandeling. Daarna treedt er binnen 1 of 2 weken verbetering op.

    Wees gerust, dit is een teken dat Efudix werkt! De roodheid, de korsten en de schilfering van de worden veroorzaakt door het afsterven van de abnormale cellen en is normaal gedurende de behandeling met Efudix. Schrik hier dus niet van en continueer de therapie.

    Wanneer deze verschijnselen ernstiger vormen aanneemt, dan aan u is gecommuniceerd, neem dan contact op met uw arts.

    De bijwerkingen kunnen zijn: jeuk, branderigheid, pijn, gevoeligheid, schilfering en zwelling.

    Als één van deze verschijnselen te ernstig wordt, neem dan contact op met uw arts.

    Reageer
    #3

    Zie hier voor voorbeelden van de roodheid: http://www.huidziekten.nl/folders/nederlands/efudix.htm

    Reageer
    #4

    Hallo Linde,

    dankjewel voor je reactie maar deze folder heb ik ook al gelezen. Ik heb heel de fase van roodheid, korsten en afsterven van slechte cellen al gehad. Alleen de nieuwe gezonde huid is roze paarsachtig en dat lijkt niet meer bij te trekken. Het is al een aantal weken deze kleur. Ik wilde graag weten of dit ook nog weg gaat. In de folder staat dat je huid na 2 weken weer hersteld is, maar mijn huid ziet er nog steeds roze uit.

    Groetjes

    Reageer
    #5

    [b]Anoniem schrijft:[/b]
    [quote]Hallo Linde,

    dankjewel voor je reactie maar deze folder heb ik ook al gelezen. Ik heb heel de fase van roodheid, korsten en afsterven van slechte cellen al gehad. Alleen de nieuwe gezonde huid is roze paarsachtig en dat lijkt niet meer bij te trekken. Het is al een aantal weken deze kleur. Ik wilde graag weten of dit ook nog weg gaat. In de folder staat dat je huid na 2 weken weer hersteld is, maar mijn huid ziet er nog steeds roze uit.

    Groetjes[/quote]

    Reageer
    #6

    Wees aub voorzichtig met Efudix
    Ik heb een enorme allergische reatie gekregen
    Loop nu al 6 weken als een hamburger rond, heb alleen gebruikt op mijn hoofd maar is doorgeslagen door heel mijn lijf
    Dermatoloog deed dit af als allergie op pijnstillers die ik helemaal niet gebruik
    Mijn handen vervellen rug, borst benen dito ergstige vervelling voeten , loop te soppen in mijn vel , ben al 8 weken gestopt
    Kijk maar eens op amerikaanse sites, dan lees je dat je eerst moet testen op allergien . Het gehel endocrine systeem is in de war, mijn hele lichaam verkeert in permanente shock
    In amerika zijn er zelf mensen aan overleden
    Ben uitermate ontevreden over de dermatoloog

    LAAT JE EERST TESTEN

    Reageer
    #7

    Efudix mag niet gebruikt worden als je zwanger bent of als je allergisch bent voor Effudix. In Effudix zit fluoro-uracil conserveringsmiddelen waar je overgevoelig voor kunt zijn.

    Reageer
    #8

    Ben nu een maand verder
    Mijn gehele huid ziet er nog slecht uit
    Ik blijf vervellen, laat een spoor van huidschilfers na de huid op armen en benen roze met ruwe oppervlak
    Ik hou de huid vet met uierzalf en voor de nacht smeer ik mij in met neutrale lanolin vrije aqueous cream is white soft paraffin
    Ik betreur de dag dat ik de dermatoloog bezocht heb

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Na gebruik Efudix in jul 2010 nu in dec ziet mijn huid er niet uit, kan nauwelijks lopen, kloven onder mijn tenen, voeten en handen opgezwollen ,huid strak gespannen springt open indien niet vet gehouden wordt Armen en benen rood en schilferig. Al met al slecht

    Reageer
    #10

    Dit lijkt toch echt op een allergische of overgevoeligheids reactie op dit medicament. Heeft u deze symptomen ooit besproken met de dokter die u Efudix heeft voorgeschreven? Ik vrees dat u slachtoffer bent van de bijwerkingen van dit medicament.

    Reageer
    #11

    hoi k heb ook efudix gebruikt maar heel kort de plekje os verdweenen maar heb nog last van adertjes die wil de arts weg leaseren!!!

    Reageer
    #12

    Ik ben op zoek naar mensen met actinische keratoses dicht bij ooghoek k heb efudix gebruikt!! sinds 2009 heb ik last van dat ene plekje in mijn ook hoek ik heb 3 keer een biopt laten doen waarvan eerste actinische keratoses uit kwam en na gebruik efudix rood en ontstoken uit zag toen heeft de dermataloog op mijn verzoek nog een biopt genomen en bleek niets te zijn de plek je werd ook onopvallend... maar dad wel last van bloedvaattjes na het doucen rond omheen k ben terug gegaan in 2011 en de arts zij wat wil je ik zij nog een biopt omdat ik me zorgen maakte ivm verspreiding door de aders richting me ooghuid!! bleek weer niets te zijn!!! nu heb ik last van branderig gezicht en neus ik ben 35 jaar en geniet niet meer van het leven door angst dat het huidkanker wordt en ik mijn oogverlies!!! wie kan mij helpen met mensen met soort gelijke aandoening aub.... of een site of dermataloog alvast bedankt

    Reageer
    #13

    @anoniem ik ben nu 8 weken verder na de laatste efudix behandeling. En mijn huid is ook nog steeds rozig. Hoe lang heeft het geduurd bij je voordat het helemaal is bjgrtrokken?

    Reageer
    #14

    Ik heb in december met efudix de plekjes in mijn gezicht behandeld nu op 4mei heb ik enorme rode branderige plekken in mijn gezicht en zie er dus niet uit.
    Het is rood ,gezwollen en het lijken brandplekken het is ook gevoelig.Ik kan niet in de zon komen want dan wordt het nog veel erger,ik heb al via de huisarts een sunblock gekregen,wie kent deze vervelende allergische reactie en wat doe ik er aan?

    Reageer
    #15

    Wanneer u Efudix gebruikt zal het huidoppervlak dat u behandelt waarschijnlijk rood
    worden. Vervolgens, kunnen er ontstekingen en zwellingen optreden, waarschijnlijk
    wat ongemak, een lichte beschadiging van de huid en uiteindelijk genezing. Dit is het
    te verwachte normale verloop bij behandeling en geeft juist aan dat Efudix werkt.

    Een mogelijke bijwerking van Efudix:
    Huid- en onderhuidaandoeningen
    Jeuk; huiduitslag; roodheid van de huid;
    Huid- en onderhuidaandoeningen; huidzweren; huidontsteking; eczeem; blaren; pijn;
    brandend gevoel van de huid; huid verschilfering; huidzwelling.

    Indien deze bijwerking optreed ga dan terug naar de arts want heet is behandelbaar.

    Reageer
Reageer op: Nog steeds paars gezicht na behandeling met Efudix


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief