Onderhuidse knobbel naast anus

  • #1

    Hallo, ik ben een heteroseksuele man van 25 jaar oud. Ik merkte vandaag in eens op dat er tussen balzak en anus bij mij een onderhuidse knobbel zit, te grote van een munt en het zit eigenlijk vlak tegen de anus aan. Het doet geen pijn, je ziet het ook niet met het oog vanaf de buitenkant en de huid is ook niet verkleurd. Echter voel ik dus wel een harde afgeronde bult daar onderhuids zitten. Ik vraag me af of dit hoort of niet..en wat het zou kunnen zijn? Ik heb het nooit eerder gevoeld. Heb ik misschien nu al prostaat kanker? Verder heb ik ook last van verstopping de laatste weken, ik kan wel poepen maar het gaat soms moeizaam alsof het laatste stuk van de darm te droog is ofzo. Wie weet wat het kan zijn? Mijn huisarts wilt niet echt kijken omdat hij dus 4 maanden geleden mijn gehele bloed nog had laten controleren en daar geen afwijkingen op te zien waren.

    Reageer
    #2

    Een bult hoort daar niet te zitten. Moeilijk te zeggen wat het is. Het zou een cyste kunnen zijn. Of een beginnende fistel.
    Ga in ieder geval terug naar de huisarts. Neem er geen genoegen mee als de huisarts geen moeite doet om er goed naar te kijken.Vraag een verwijzing voor een proctoloog

    Reageer
    #3

    Het lijkt iets acuuts ofzo want het zat er enkele dagen geleden echt niet. Is de kans groot dat het dan iets kwaadaardigs is? Misschien is het de prostaat, kan dat? Het krampt wat als ik hard nies en bij het warm douchen leek het wat gevoeliger.

    Als mijn bloed uitslag allemaal goed was, dan kan het bijna geen kanker zijn toch?

    Ik vind er helemaal niets over op internet..

    Hoe voelt een gezwel? Stel ik voel met mijn vinger aan de binnenkant van de anus, hoe zou iets kwaadaardigs voelen? Ik voel iets sponsachtigs.

    Reageer
    #4

    Ik den k niet dat je aan iets kwaadaardigs als kanker moet denken hoor. Ook niet de prostaat. Het zou ook nog een spier kunnen zijn. Het sponsachtige wat je voelt zou je prostaat kunnen zijn.

    Reageer
    #5

    Ben eindelijk naar de dokter geweest. Hij denkt dat het een talgklier is omdat ik zo jong ben dat het niets anders kan zijn..Hij wilde niet van de binnenkant voelen..

    Een verstopte talgklier ligt dat niet OP de huid? Bij mij zit het namelijk onder de huid, zo te voelen op de spier ofzo.

    Reageer
    #6

    Nee, een talgklier ligt in de huid.

    Reageer
    #7

    Dus het zou inderdaad een talgklier kunnen zijn? Hoe ontstaat dat dan zomaar... Heb veel last gehad van ontstopping en ook een aambei, ligt het daar aan dan?

    Reageer
    #8

    Dat hoeft niet perse.
    Talgklieren zitten overal in de huid. Ze geven talg af aan de huid om die soepel te houden en als bescherming van de huid. Zo'n talgkliertje kan wel eens verstopt raken. Dan zet ze op. In de regel gaat dat ook vanzelf weg. Soms ontstaat er een ontsteking die dan tot de vorming van een steenpuist kan leiden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb hetzelfde als de poster. Wat moet je hiermee doen? Gaat dit vanzelf weg?

    Reageer
    #10

    Daar moet je mee naar de dokter gaan...

    Reageer
Reageer op: Onderhuidse knobbel naast anus


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief