advies please

  • #1

    Hallo ik ben een jongen van 16 en een half jaar oud en heb sinds kort een knobbeltje ontdekt bij mijn linkerbal. Het doet af en toe pijn en vooral bij het sporten heb ik er erg last van, aanraking is ook gevoelig. Ik heb ook een dof gevoel in mijn buik en ben ik misselijk, maar dat kan ook van een griepje zijn misschien. Kan dit kanker zijn? en wat moet ik dan doen? Kan je ook anoniem naar een dokter gaan, want ik wil mijn ouders niet verontrusten.

    Groet

    Reageer
    #2

    Je kunt gewoon naar de huisarts gaan. De huisarts heeft de verplichting jouw verhaal geheim te houden.

    Reageer
    #3

    Goed dat je even naar een dokter gaat met deze problemen.

    Reageer
    #4

    maar krijg je hier geen rekening van dan? want als je die in de bus krijgt roept dat ook vragen op.

    Reageer
    #6

    Bespreek dit met de huisarts. De huisarts kan de factuur zo opstellen dat er geen medische informatie in staat waarvan jij niet wilt dat die erin komt te staan.

    Reageer
    #7

    jouw ouders mogen toch weten wat er met je aan de hand is?
    er is niets om je voor te schamen en niets om geheim te houden, het argument dat je ze niet ongerust wil maken gaat niet op, ouders moeten weten als er iets is waar jij je ongerust over maakt.
    gewoon even zeggen en dan naar de dokter, misschien heb je een ontsteking van de bijbal, loop er dus niet mee door, maar laat er naar kijken.
    groetjes, Brenda

    Reageer
    #8

    Misschien heeft deze jongen seks gehad dat hij liever privé wil houden. Dat kan ik mij voorstellen bij jongens van 16. Je hoeft dan niet alles aan je ouders te vertellen. Ik vind het al hartstikke goed dat hij zijn klachten serieus neemt en naar een dokter wil gaan. Als hij seks gehad zou hebben, en hij misschien een SOA heeft, en omdat zijn ouders een drempel zouden opwerpen om naar een dokter te gaan, dan lopen hierdoor sekspartners van deze jongen onnodig risico. Ik vind dat hij hulp verdient en dat mag jij ook wettelijk gewoon voor zich houden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb mezelf voorgenomen om ermee volgende week naar de dokter toe te gaan, Ik heb besloten mijn ouders nog niet te informeren, omdat ik dit nog steeds een lastig onderwerp vind. Ik wil jullie allmeaal bedanken voor de adviezen, jullie hebben me stuk voor stuk geholpen.

    Reageer
    #10

    Hey Zonnebril,
    Ik vind het een volwassen besluit van je! Houd je ons wel op de hoogte? Succes!
    Joost

    Reageer
Reageer op: advies please


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief