Klachten keel & Oren.

 • #1

  Hallo ,

  Ik ervaar al een aantal weken vreemde klachten , zijn er mensen met soort gelijke klachten ervaringen en eventueel de oplossing?

  Klachten :

  Een raar gevoel in me keel het is niet echt keelpijn meer een vekrampend/trekkend gevoel en soms alsof er iets vast zit ofzo.

  Regelmatig hoofdpijn.

  Regelmatig het gevoel dat me oren dicht zitten en soms ook een pijnscheud door het oor.

  Ook soms een erg droge mond.

  Regelmatig zweten zonder inspanning etc

  Ik voel me ook regelmatig erg vermoeid soms ben ik gewoon heel vroeg moe maar soms heb ik ook het gevoel dat ik niet eens geslapen heb als ik wakker word terwijl ik gewoon de helenacht geslapen heb..

  Sinds een aantal dagen heb ik nu ook last van me nek vooral als ik naar links kijk krijg ik een steek en soms pijn in me achterhoofd. ( of dit er mee te maken heeft weet ik niet )

  Ik ben al bij de KNO arts geweest die heeft een aantal onderzoekjes gedaan en ook met een cameratje via de neus alles bekeken zag er allemaal prima uit volgens hem en ik moest over 6 weken maar terug komen als de klachten niet zouden verdwijnen.

  Nu heb ik ook op een aantal forums zitten kijken ( niet slim , weet ik )
  Nu blijkt dat er verschillende mensen zijn die de zelfde onderzoeken hebben gehad bij een KNO arts als mij en achteraf ze toch een tumor blijken te hebben gevonden via een kijk operatie/biopsie.. weet niet zo goed wat ik nu moet doen een kijk operatie eisen als het over 3/4weken niet weg is of waar moet ik opletten welke klachten zijn echt alemerend dat ik direct aan de bel moet trekken

  Reageer
  #2

  En voor wat wil je dan een operatie eisen? Er is niks te vinden met onderzoeken. Waar moeten ze dan aan opereren?
  Doe maar eens de test op:
  https://www.dokter.nl/hyperventilatietest/
  Volgens mij heb je klachten door angst/stress/spanningen

  Reageer
  #3

  Hallo John.

  Ik bedoel stukje weefsel weghalen dan kunnen ze toch zien of er kankercellen aanwezig zijn of heb ik dit verkeerd?
  Eigenlijk enigste onderzoek wat ze gedaan hebben is even snel met zo een slangetje met een camera via de neus en wat gevoeld aan de buitenkant. En moest over 6 weken maar terug komen als het niet wegging maar heb er niet aangedacht om te zeggen dat het al 3 a 4 weken aanwezig is je bedenkt alles wat je wil zeggen/vragen en vergeet de helft.

  En ik heb niet echt last van stress,spanning,angst of dit moet onbewust gebeuren.. ben me eigenlijk pas zorgen gaan maken toen het na een aantal weken nog niet weg was daarvoor dacht ik gewoon zal wel ziek worden een griepje ofzo.

  Maar zal de test eens doen.

  Reageer
  #4

  @Harry ik heb onder het andere topic op je andere vraag gereageerd, maar misschien is het handiger het gesprek hier verder te doen. Dan heb je alle reacties bij elkaar staan

  Reageer
  #5

  stukje weefsel weghalen kan maar dan moet er wel iets zijn waar ze dat weefsel van weghalen. Een tumor dus...maar daar is geen enkele aanwijzing zijn

  Reageer
  #6

  Hallo Suzan ,

  Ja ik zag het , maar ik heb dan totaal niet door dat ik hyperventileer gaat zoiets onbewust? Of wat moet ik me erbij voorstellen. En heb gelezen dat dit met bepaalde oefeningen te verhelpen is , heeft u een video op youtube of site waar oefeningen staan dat ik het kan proberen of de klachten afnemen?

  Bedankt voor de reactie John. Dus er moet wat te zien zijn met een fiberscopie voor ze verder onderzoek doen? Heb namelijk ook verhalen gelezen dat er niks gezien werd via fiberscopie maar het er toch zat en dat baard me zorgen!

  zijn tumoren en andere afwijkingen etc ook te zien op MRI/CT Scan? Dan weet ik waar ik na moeten vragen mocht ik over een aantal weken nog klachten ervaren..aangezien ik nu al dik 3 a 4 weken met de klachten rondloop als het nog 3 weken zo blijft trek ik weer aan de bel natuurlijk..

  En ondertussen even naar het hyperventilatie verhaal kijken.

   

  Groeten

   

  Groeten.

  Reageer
  #7

  Doe nou om te beginnen maar eerst eens de hyperventilatietest....
  en
  https://www.dokter.nl/angststoornistest/

  Reageer
  #8

  Oke zal ik doen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Je kunt onbewust hyperventileren en dat tijden achter elkaar chronisch doen.

  Voor oefeningen kun je het beste naar een fysiotherapeut gaan,zodat je zeker in het begin begeleiding erbij hebt. Want als je er zelf mee aan de gang gaat,heb je kans dat je te krampachtig gaat proberen om je ademhaling te veranderen,waardoor je naast de chronische hyperventilatie, ook acute aanvallen gaat krijgen. En dan is het erg prettig als je iemand hebt die dat aan ziet komen en je daar doorheen kan coachen

  Reageer
  #10

  Hallo Suzan ,

  Bedankt , zal het eens bespreken met de HA & Fysio hoe hun hierover denken.

   

  Reageer
  #11

  Hallo John ,

  Ik had een vraagje waar jij misschien wel een antwoord op hebt.

  ik sta onder behandeling van een reumatoloog , want laatst zijn we erachter gekomen dat mijn anti-CCP sterk positief is en ruema waarden ook aan de hoge kant waren dus de kans is aanzienlijk groot dat ik atritis of iets aan het ontwikkelen ben..

  Mijn vraag is dus kan je mijn klachten daar aan linken? Het globusgevoel & oorklachten.  En zo niet kan jij het globusgevoel wel linken aan de oorklachten?

  Oorklachten : Heb het gevoel dat ze continu dicht zitten niet echt pijnlijk meer het gevoel alsof ik onder water zit ofzo , en soms een pijnscheud.. me oren zijn pas nog schoongemaakt bij de KNO arts wat ook eigenlijk niet nodig was volgens hem aangezien er maar een klein beetje zat.

  Keel/hals klachten :

  Ik heb het gevoel dat er continu slijm of snot of wat dan ook in me keel zit wat ik niet weg kan slikken.. het blijft er zitten wat ik ook doe en me hals vekrampt en trekt aan alle kanten. Het vekrampent en trekkend gevoel is niet altijd aanwezig wel vaak. Dit trekt door naar me kin en bij bepaalde bewegingen krijg ik hoofdpijn.

  Kan jij ergens een link leggen?

  Groeten

   

  Reageer
  #12

  Het vekramping trekkend gevoel zit ook soms bij het adamsappel strottenhoofd gebied net onder de kin of echt helemaal onder aan de hals.

  Maar ook regelmatig aan de zeikanten etc.

  Reageer
  #13

  Tussen oren en keel kan ik wel een link leggen... dat kan met elkaar te maken hebben. Maar dan denk ik toch vooral aan stress/spanningen

  Reageer
Reageer op: Klachten keel & Oren.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief