Rood worden direct na of tijdens zonnen

 • #1

  Hallo,

  Ik word tijdens het zonnen snel rood in mijn gezicht, ik smeer mij in met hoge factor. De roodheid trekt snel weg, uurtje.... Kan dit de warmte zijn? Ik durf haast niet in de zon.
  Een echt zonverbranding zou pas een paar uur later een rode, pijnlijke reactie geven? Bij mij is er dan niets meer aan de hand. Dit heb ik ook onder de zonnebank, na max uur/twee uur is dit weg!

  En mijn tweede vraag, als kind ben ik wel eens verbrand met vervellen, denk zo'n drie keer, iedere keer op andere plek. En op mijn 18e wel eens te lang onder zonnebank (rood geworden wat niet weg trok maar beslist niet heel erg)
  in mijn leven best wel eens licht verbrand in mijn gezicht. Nooit heel erg maar gewoon wel eens omdat ik licht huidtype heb.
  Hoe ernstig is daarmee de kans op huidkanker verhoogd? Ik begrijp uiteraard ook wel dat het beter is te voorkomen. Maar in mijn hele leven werd er altijd goed op gelet als kind en zelf let ik ook goed op, soms gaat het toch een beetje mis. Maak me erg snel ongerust.

  Reactie
  #2

  Het zal dan toch van de warmte zijn. Als je in de zon gaat, gebruik dan een goede zonnebrandcrème met factor 30. Smeer voldoende en vaak genoeg nieuwe creme.
  Over de verhoging van de kans op huidkanker kan ik helaas niets zeggen .

  Reactie
Reageer op: Rood worden direct na of tijdens zonnen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief