Bang voor darmkanker

  • #1

    Ik heb al 2,5 maand buikpijn, zeurend gevoel links naast navel uitstralend naar rug. Daarnaast voelt de hele buik vervelend en rommelt veel maar de bron van de pijn zit links.
    Vreemd genoeg heb ik geen klachten mbt de ontlasting, ik ga iedere dag naar de wc.

    Calprotectine is licht verhoogd (58). Alle bloedwaarden zijn goed. De huisarts heeft niet getest op occult bloed, wat ik nogal vreemd vind omdat ik 50 jaar oud ben. Ook de bloedwaarden zijn allemaal goed maar ik ga me steeds slechter voelen.

    9 jaar geleden heb ik al eens een colonscopie gehad, toen was alles goed en kreeg ik het stempel pds. De pijn die ik nu heb is niet gerelateerd aan de ontlasting, wat toch een van de criteria is voor pds. Er zit ook geen enkele dag meer bij dat ik geen last heb, ben nu al 2 weken ziek gemeld.

    Kan het zijn dat er binnen die 9 jaar na de vorige coloscopie toch darmkanker is ontstaan of duurt zoiets langer?

    Reageer
    #2

    De klachten passen toch echt bij PDS

    Reageer
    #3

    Maak me echt zorgen omdat ik dit gevoel nog nooit eerder gehad heb, dwz er zit helemaal geen verbetering in, ga me met de dag slechter voelen. Dan hoop ik maar dat het pds is, dan heb ik pds enorm onderschat.

    Reageer
Reageer op: Bang voor darmkanker


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief