Opgezwollen buik en borst

  • #1

    Ik heb sinds 2 maanden heel erg last van vermoeidheid en ben ik vaker bij de huisarts geweest. Ik heb bloed onderzoek gedaan en ontlasting onderzoek en er bleek geen afwijking in te zitten. Ik ben 18 jaar en ik afentoe diarree en oast van slijm in de ontlastingen, Ook ben ik ongerust omdat ik al zolang met klachten zit. Ik ben verwezen naar de internist dat pas volgende maand is door de drukte. Ik vraag mij eigen af wat het mogelijk kan zijn. Ik heb ook een longfoto gemaakt en ook geen afwijking gezien.

    Reageer
    #2

    Was vergeten te zeggen mijn linkerbuik is dikker dan de rechter en ik kan rechts de bot niet zien terwijl links zie ik een soort van heuvel. Ook is mijn borst tot schouder opgezwollen

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Je kunt beter gewoon de onderzoeken bij de internist afwachten.
    Hier zijn geen artsen ( en ook geen helderzienden ๐Ÿ˜‰) ,antwoorden die je krijgt kunnen je hooguit meer ongerust maken.
    Wachten is vervelend, maar wel verstandiger

    Reageer
    #4

    Hey suzan,
    Dat begrijp ik ook maar ik kan dus hierdoor niet naar school en ben ik heel erg onrustig. En mijn enigste vraag is wat het kan zijn omdat ik dus al zolang zit te wachten ook door bloedonderzoek moest ik anderhalve week wachten voordat ik kon bloedprikken wat dus heel frustrerend is. Zou ik ook zonder verwijzing een echo onderzoek kunnen doen of moet dit dan ook via de internist?

    Reageer
    #5

    Zonder onderzoek kan niemand je zo even vertellen wat het is,anders had je huisarts dat wel gedaan.
    En als je huisarts een echo zinvol had gevonden,had hij/zij die wel gemaakt of aangevraagd.
    Het is zeker heel frustrerend, maar het is nu eenmaal ontzettend druk in de ziekenhuizen.
    Sommige mensen moeten echt maanden wachten op onderzoeken,dus met een maand heb je best veel geluk dat je al aan de beurt bent hoor!
    Nog even volhouden dus

    Reageer
    #6

    Hoi kijk even of ergens een prive kliniek is en die je kan bezoeken met een doorverwijzing.

    Reageer
    #7

    @Paul030 Dan is het wel verstandig om eerst te kijken hoe je qua verzekering zit,of je verzekering een contract met die kliniek heeft. Anders kan het een duur grapje worden.

    Reageer
    #8

    Ik heb vandaag ook uitslag gekregen van 2e keer bloed onderzoek en daar kwam niks bijzonder uit alleen was mijn vitamine d waarde een beetje laag en zei de huisarts dat er niks verkeerd is. Ik vraag mij eigen ook af of bij een bloedonderzoek 100% betrouwbaar is dat er niks ernstigs aan de hand is want ik heb wel veel last van klachten maar de waardes zijn wel voor de 2e keer goed.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Bloedonderzoek zegt maar beperkt iets. Kan wel goed zijn om dingen uit te sluiten. Daarnaast kan een complementair genezer kijken naar het hele plaatje, zoals voedingspatroon, darmflora, hormoonhuishouding, candida en adviseren over voedingssupplementen. De trend van tegenwoordig om minder of geen vlees te eten, kan ook zorgen voor problemen. Zo kan soja ontregelend werken op je schildklierhormonen. Eventueel medicijngebruik, zoals ook anticonceptie, kan natuurlijk ook klachten geven.

    Reageer
    #10

    Ik heb dus mijn 2e afspraak gehad bij de internist en zij heeft gezegd dat het kan door stress dat is opgebouwd, en dat ik teveel nadenk waardoor mijn darmen daarop reageren. Maar ik heb dus wel nog steeds last van ontzettend veel slijm en vermoeidheidsklachten. Ik probeer mij eigen telkens te vermijden om daarover na tedenken maar ik heb dus die klachten waar ik niet zomaar van af kan komen heb ik het gevoel.

    Reageer
    #11

    dan zou je daar met een psycholoog over moeten praten

    Reageer
    #12

    Ik vroeg mij altijd af waarom ik bij een psycholoog moet komen omdat ik al eerder in contact ben geweest met een psycholoog alleen vonden ze dat niet nodig. Ik heb ook met de huisarts overlegd alleen hij zei door de drukte kan je pas over 2 maanden terecht en daar zit ik dus niet op te wachten eigenlijk. Maar heeft veel slijm te maken hebben met stress of door teveel nadenke over iets? Want ik weet ook dat je rare klachten kunt krijgen als je je eigen telkens druk maakt maar niet dat je ontlasting problemen daarvan kunt krijgen. Ook als ik 1 dag niet over nadenk heb ik hetzelfde probleem.

    Reageer
    #13

    Stress kan daar zeker invloed op hebben

    Reageer
Reageer op: Opgezwollen buik en borst


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief