Dood en beschadigd haar?

 • #1

  Ik heb nogal wat vervelende dingen met mijn haar en ik hoop dat iemand weet hoe dat is ontstaan en wat ik er tegen kan doen.

  Mijn haar is ongeveer schouderlengte, het krult en het is behoorlijk dik. Ik verf het wel eens (niet heel regelmatig) maar gebruik altijd kleurspoeling.

  *Mijn haar is altijd zo pluizig als wat. Vroeger had ik er nooit last van maar ik heb mijn haar ooit in laagjes laten knippen en sindsdien is het super pluizig.
  *Overal maar dan ook echt overal liggen losse haren van mij. Ook als ik mijn haar kam komen er veel lossen haren uit.
  *Ik heb altijd behoorlijk veel gespleten punten en mijn haar lijkt heel snel "dood" te gaan.
  *ik krijg best snel last van roos maar na 1 of 2 keer wassen met anti roos shampoo is weer weg
  *mijn haar lijkt geen centimeter langer te worden en de glans is er zowat helemaal vanaf.

  Ik heb veel verschillende soorten shampoo's, maskers en oliën gebruikt maar niks lijkt te werken.
  Ik was mijn haar 2 tot 3x in de week en momenteel gebruik ik colour repair shampoo van Syoss en daarbij ook hair repair olie, hierdoor komt de glans wel een beetje terug maar niet super erg.

  Het klinkt stom maar ik mis mijn oude glanzende gezonde haar en weet niet meer wat ik moet doen om het weer in die richting te krijgen. Heeft iemand een idee hoe dit is gekomen en wat ik kan doen om mijn haar weer er gezond kan laten uitzien?

  Reageer
  #2

  Hoe oud ben je?
  Gebruik je medicijnen?
  Heb je nog andere ziekten/aandoeningen?
  Föhn je je haar regelmatig?
  Gebruik je styling producten?
  Hoe vaak ga je nar de kapper?

  Reageer
  #3

  Ik ben 16 en gebruik concerta.
  Op adhd na heb ik volgensmij geen andere ziektes of aandoeningen maar bloedarmoede zou wel kunnen. (Ben hierop vaker getest, meestal negatief resultaat maar volgens mijn ouders heb ik wel symptomen ofzow)
  Ik stijl en fohn mijn haar eigenlijk nooit.
  Styling producten gebruik ik opzich ook niet, heel soms wat haarlak maar meer niet. Ik ga niet heel vaak naar de kapper. Denk 1x in de 3 of 4 maanden

  Reageer
  #4

  De concerta zou dit probleem niet meteen moeten veroorzaken. Ga eens naar de huisarts en laat eens naar je hoofdhuid kijken.

  Je gaat in ieder geval niet vaak genoeg naar de kapper. Zeker als je dik haar hebt, zou je haar vaker moeten worden "uitgedund". Ook is het belangrijk om op tijd de dode punten uit je haar te laten knippen. Misschien is het goed om je haar eens een keer wat korter te laten knippen.

  Reageer
Reageer op: Dood en beschadigd haar?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief