ontsteking van de huid/bindweefsel

  • #1

    In maart 2011 ben ik bevallen van onze zoon. Ongeveer 3 weken (kan ook iets eerder zijn geweest) kreeg ik veel jeuk aan mijn scheenbeen en er verscheen een rond die rood was. Het jeukte af en toe flink. De huisarts dacht eerst aan eczeem maar dat bleek het niet te zijn. De plek breidde zich uit en na veel aandringen van mijn kant ben ik doorverwezen naar een dermatoloog. Inmiddels ben ik hier nu 3 maanden. Er is een huidbiopt genomen en de uitslag was een ontsteking van de huid en van het bindweefsel daaronder gelegen. Niet kwaadaardig zei men. De aandoening wordt een granuloma annulare genoemd. Het is een reactie vanuit mijn eigen lichaam op iets maar wat weten ze niet. Ben getest op een tekenbeet maar dit was het niet. Tot nu toe heb ik een zalf meegekregen (dermovate) die ik eerst 2x daags moest smeren en inmiddels 1x om de dag. Er is 4x corticosteroïden ingespoten op verschillende plaatsen in de rode plek (cortisone geloof ik) omdat dat een ontstekingsremmend effect heeft. Het werkte eerst goed maar het is net of zoekt de ontsteking zich een weg, de plek wordt groter en jeukt weer veel. Ik krijg ook een plekje op mijn andere scheenbeen, daar is nu 1x cortisone ingespoten en daar smeer ik ppk zalf. Maar ja, de oorzaak is onbekend. Nu dacht ik van de week over iets dat is gebeurt tijdens de zwangerschap. In de pc van het zkhuis stond dat ik 0 negatief als bloedgroep zou hebben. Dus met ongeveer 30 weken zwangerschap bloedonderzoek ivm antistoffen tegen de ongeboren baby en ik kreeg een spuit met anti-D toegediend. De volgende afspraak bleek dat mijn bloed dubbel was gecontroleerd want ik bleek 0 positief als bloedgroep te hebben en niet 0 negatief. Excuses is aangeboden door de gynaecoloog en ik heb er niets mee gedaan want het zou niet schadelijk zijn voor de ongeboren baby. Maar nu reageert mijn lichaam op iets met een ontsteking en vroeg ik mij af of die ene spuit met anti-D iets kan hebben gedaan met mijn afweersysteem/immuunsysteem, omdat normaal gesproken zwangeren met bloedgroep 0 negatief die alleen krijgen maar ik heb het dus ook gekregen terwijl ik 0 positief heb.

    Denkt u dat de spuit met anti-D en de granuloma annulare met elkaar te maken kunnen hebben? Tijdens de zwangerschap treedde dit niet op maar na de zwangerschap is mijn lichaam weer verandert natuurlijk. EN waarom het alleen op de scheenbenen zit weet ik ook niet.

    Ik hoor graag wat u denkt.

    Reageer
Reageer op: ontsteking van de huid/bindweefsel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief