Jeuk en kale plekken.

  • #1

    Ik heb sinds lange tijd jeuk op twee plekken op mijn hoofd. Het is symmetrisch, aan beide kanten van het hoofd zo ongeveer drie vingers boven het oor. Aan mijn rechterkant viel het afgelopen jaar ineens op dat ik ook op die zone een kale plek had ter grootte van een 2 euro munt. Ik weet die plek aan het gebruik van de pil, die ik eerder opnieuw was begonnen gebruiken. Ben daarna toch maar weer gestopt en het haar groeide weer terug..
    Inmiddels ben ik weer begonnen met de pil om te ziennof dat werkelijk de oorzaak was. Opvallend veel haaruitval heb ik niet opgemerkt, maar ik zag afgelopen maand ineens dat ik over de hele rechterkant van mijn hoofd nieuw haargroei heb. Die plukken zijn inmiddels zo'n 5 cm
    Die nieuwe groei zit precies op de plek waar ik jeuk heb, over een band langs het hoofd ban ongeveer 10 cm.
    Aan de linkerzijde is dit niet.
    Ondanks de jeuk en heel licht het gevoel alsof er een blauwe plek zit, zie je er echt helemaal niets van. Geen roodheid, schilfers etc. Alleen jeuk.

    Nu vallen die plukken en kale plekken niet op tussen mijn lange dikke haar, maar ik vraag me wel af wat de oorzaak kan zijn.

    Misschien toch de pil?

    Reageer
    #2

    Haaruitval van de pil kan,maar kale plekken,....
    Dat je haren weer terug groeien,is een goed teken.
    Maar dan zou ik zeker niet weer met die pil beginnen,om te kijken of het weer gebeurd..
    Maar na de huisarts gaan ,en een verwijzing vragen voor dermatoloog,ivm de jeuk en de kale plek(ken)

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie.
    Ik heb overwogen om ermee naar de huisarts te gaan, maar eigenlijk vind ik het daarvoor niet ernstig genoeg. De jeuk is aanwezig, maar niet op dusdanig manier dat het mijn leven beheerst.
    Ben dan meer het type dat het terloops zou vragen als ik er voor een ernstiger kwaal zou zijn.
    Ik weet dat door de hormoonveranderingen er haaruitval kan optreden bij gebruik van de pil. Maar dan zou je eigenlijk algehele uitval verwachten. Dit is zo specifiek.

    Mocht het in de toekomst echt erger of meer zichtbaar gaan worden, dan zal ik een bezoek aan de arts overwegen. Voor nu is het eigenlijk vooral een zelfonderzoek vraag om te zien of er toevallig meer over bekend is, of dat een ander hetzelfde heeft.

    Reageer
    #4

    Alopetia kan dergelijke kale plekken veroorzaken en dat kan hormoon gerelateerd zijn,maar ook andere oorzaken hebben.
    Als je er vaker last van zou krijgen,zou ik er toch mee naar de huisarts gaan en een verwijzing naar een dermatoloog gaan.
    Bij een vriendin van mij begon het met kale plekken,maar op een gegeven moment is zij een periode al haar haar kwijt geweest.
    Bij haar was het een combinatie van hormonen,stress en een lage weerstand in het algemeen.

    Reageer
    #5

    Hi Suus,

    Ik ben er eigenlijk vrijwel zeker van dat het geen alopecia is, maar toch bedankt voor je reactie.

    Reageer
    #6

    Ik weet niet waarom je daar nou zo zeker van bent, want zoals je de klachten beschrijft lijkt het toch alopecia. Ik zou er toch maar mee naar de huisarts gaan

    Reageer
    #7

    Gisteren voor een van de kinderen bij de huisarts geweest en gelijk gevraagd of ze even kon kijken.
    Het is waarschijnlijk geen alopecia. Ze verwacht eerder dat het van de pil komt of door een veranderende hormoonhuishouding gezien mijn leeftijd. Ik heb de afgelopen 12 jaar geen pil geslikt, dus het lichaam heeft daar weer aan moeten wennen.
    De structuur van het nieuwe haar is ook heel anders. Ik heb van mezelf heel stijl haar en het nieuwe haar komt krullend terug.
    Er is uiterlijk op de hoofdhuid niets te zien. De jeuk zou kunnen worden veroorzaakt door de teruggroei van het nieuwe haar.

    Reageer
Reageer op: Jeuk en kale plekken.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief