Laser peeling tegen kuiltjes

 • #1

  Hallo allemaal,

  Ik heb lang last gehad van acne. De acne is nu weg (afentoe een klein puistje), maar het heeft wel zn sporen achtergelaten. Ik heb nu kuiltjes in in mijn gezicht, vooral op mijn wang. Ze zijn niet zo diep en niet altijd heel goed zichtbaar. Maar als het zonlicht op een bepaalde manier valt is het een drama (voor mij iniedergeval). Ook heb ik pigment vlekjes.

  Mijn vraag nu is, of iemand een ervaren en goede (niet al te dure) kliniek kent in Amsterdam of omstreken die laserbehandelingen doet om deze vlekjes en kuiltjes weg te halen, zo niet te verminderen?

  Ik ben 20 jaar en mijn leven begint nu. U kunt vast wel begrijpen dat deze vlekjes en lichte kuiltjes dan best vervelend kunnen zijn.

  Dank bij voorbaat, Serje

  Reageer
  #2

  Ik zie je bericht net binnenkomen. Ben je een man Serje? Ben je zo ijdel? En vind je het niet gewoon stoer een wat getekende kop?

  Reageer
  #3

  Ergo schrijft:

  Ik zie je bericht net binnenkomen. Ben je een man Serje? Ben je zo ijdel? En vind je het niet gewoon stoer een wat getekende kop?

  Hallo Ergo,

  Ja ik ben een man. En nee, ik ben niet ijdel. En ik vind het ook niet stoer. Het is niet zo dat ik littekens heb door een harde strijd en ik eruit zie als een geharde soldaat ofzoiets haha. Sorry, maar ik zie dr reden er niet van in om het zo te laten als het met een beetje moeite mogelijk is het te verhelpen zo niet deels te verhelpen.

  Groet

  Reageer
  #4

  In de loop van de afgelopen jaren zijn er verschillende technieken ontwikkeld om acnelittekens te behandelen. De keuze van de behandelstrategie is natuurlijk sterk afhankelijk van het type acnelitteken en van het huidtype. Een andere belangrijke factor is welk risico op complicaties U wilt lopen om de acne littekens minder zichtbaar te maken.
  Het is belangrijk om U te realiseren dat littekens (en dus ook acnelittekens) nooit verdwijnen en dat alle behandelingen erop gericht zijn de littekens minder zichtbaar te maken.

  Dermabrasie, laser en peeling: bij deze technieken worden de oppervlakkige lagen van de huid verwijderd door middel van een slijptol (dermabrasie, de oudste techniek), chemische stoffen (peeling) of lasertherapie. Oppervlakkige littekens kunnen (afhankelijk van de diepte van de dermabrasie) soms vrijwel onzichtbaar worden en diepe littekens worden minder opvallend. Vooral bij de laserbehandeling is er dan ook nog het extra voordeel van stimulatie van de bindweefsel aanmaak. Het resultaat kan heel fraai zijn en houdt aanmerkelijk langer aan dan dat van de bindweefselstimulatie alléén. Helaas is het zo dat bij deze behandeling verdoving nodig is en er een veel groter risico bestaat op complicaties zoals infecties, littekenvorming en kleurverschillen. Sinds enkele jaren is de fractional laser beschikbaar die ook de bovenste huidlagen verwijderd maar dit puntsgewijs doet: elk lasergaatje wordt omgeven door gezonde huid zodat herstel snel optreedt en de risico's op complicatie veel kleiner zijn. Wel zijn er meerdere behandelsessies nodig.

  Wanneer U besluit acnelittekens te laten behandelen let dan op het volgende: littekens verdwijnen niet: een verbetering van de structuur en aanblik van de huid is het hoogst haalbare; een intensieve, diepe behandeling geeft de grootste kans op goede resultaten maar houdt ook de grootste risico's in; acnelittekens kunnen in de loop der jaren ook spontaan minder opvallend worden; start niet binnen 1 jaar (en liefst 2 jaar) na het stoppen van een isotretinoïnebehandeling (Roaccutane) met littekenbehandelingen; kies altijd een kliniek waar ook dermatologen aan verbonden zijn (zij zijn uiteindelijk de huidkenners bij uitstek!)

  Betrouwbare bron: http://www.huidinfo.nl/acnelittekens.html

  Reageer
  #5

  Bedankt Lara. Ik ga dr zeker wat mee doen. Is dr hier iemand die dr ervaring mee heeft?

  Reageer
Reageer op: Laser peeling tegen kuiltjes
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief