Speldenknopje bovenbeen

 • #1

  Ik ontdekte gisteravond bij toeval een speldenknopje bij mijn lies, aan de binnenkant van mijn bovenbeen, iets verder dan mijn bikinilijn. Ik heb ziektevrees, dus ik kreeg een paniekaanval. Ik dacht echt dat ik flauw zou vallen. Ik ben dus bang voor kanker. Ik heb niet geslapen en doordat ik niet normaal kon functioneren heb ik de huisartsenpost gebeld. Hij wilde me geruststellen dat hij zoals ik het uitlegde geen zorgen hoefde te maken en dat het schijnveiligheid zou zijn als ik langs zou komen. Ik weet dat wel. Maar ik ben nog steeds niet gerust en ik ga gewoon geen fijn weekend hebben. Door die ziektevrees ga je dingen filteren en ik ben me daar heel bewust van, alleen je zit er wel mee. Ik denk nu hij wilde me niet laten komen omdat hij het niet urgent vond, alleen ik heb gewoon nul rust omdat hij er niet heeft naar gekeken. Ik weet nu al dat ik de dokter maandag zou bellen. Is een speldenknopje wel normaal? Waarom zit dat daar, dat wachten is gewoonweg niet te doen voor mij.. Wat moet ik nu doen?

  Reageer
  #2

  Ik ben overigens niet ziek geweest.

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Iets simpels als een puistje of een heel klein (scheer)wondje kan al zorgen dat een lymfekliertje wat opzet.
  Je hoeft daar helemaal niks mee te doen en zeker niet mee naar de huisartsenpost.
  Ik weet niet of je er veel aan voelt,maar dat moet je in ieder geval niet doen.
  Dan hou je zelf de zwelling in stand en zal het ook alleen maar groter worden, ipv weg gaan.

  Reageer
  #4

  Hee Suus,

  Ik heb ook geen scheerwondje daar of een puistje. Het is gewoon zo'n stressgevoel dat je erop zit te wachten of het gaat veranderen of niet. Heel moeilijk om het los te laten. Is zo'n speldenknopje niet zorgelijk?

  Reageer
  #5

  Dit is toch onzin. Wat zegt je psycholoog?

  Reageer
  #6

  Ik denk constant aan kanker. Afgelopen tijd is mijn ziektevrees getriggerd doordat een broer en vriendin beide kanker als diagnose hebben gekregen door een bultje wat ze voelden. Nu ik dit voel is het onmogelijk voor mij om aan iets anders te denken. Ik sta op de wachtlijst bij de psycholoog.

  Reageer
  #7

  Ga dan maandag naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reageer
  #8

  Het is begrijpelijk dat je daardoor ziekteangst hebt gekregen. Klinkt heel rot. Sterkte!

  Een psycholoog zal je vertellen dat je aandacht richten op lichamelijke klachten je angst steeds erger zal maken. Geruststelling zoeken helpt heel kort, en daarna komt de angst erger terug.

  Je hebt de HAP al gebeld. Het is goed dat die arts al heeft verteld dat laten controleren niet helpt.
  Geef het een week, blijf eraf, en probeer je op andere dingen te richten. Is het na een week precies hetzelfde of erger geworden, dan kun je overwegen naar de huisarts te gaan om je beter te laten voorlichten.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  @ John, voor mijn tijdelijke geruststelling? Wat denk jij er verder van? Het is zo moeilijk om niet van het ergste uit te gaan..

  @ Alias, dankjewel voor je tips. Het is inderdaad ontzettend lastig om los te laten. En gewoon het idee van afwachten, als ik denk dat het een millimeter bij wijze is gegroeid dan ben ik helemaal van de kaart. Het is onmogelijk om nu realistisch te denken.

  Reageer
  #10

  Ik denk er helemaal niks van. Gewoon een pukkeltje

  Reageer
  #11

  Het voelt wel echt als een speldenknopje onder mijn huid. Ik zie daar ook geen haarzakje uitkomen, het zit er echt onder en het voelt ook als een lymfekliertje.
  Ik probeer er niet steeds aan te komen, maar het voelt nu nog wel als hetzelfde denk ik.. Of heel iets groter maar dat weet ik dus niet zeker.
  Als het groter wordt, gaat dat dan snel of geleidelijk? Ik zie het bijvoorbeeld nog niet aan de buitenzijde, alleen als ik voel.

  Reageer
  #12

  Volgens mij is er helemaal niets aan de hand. Gewoon een pukkeltje onderhuids

  Reageer
Reageer op: Speldenknopje bovenbeen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief