Risico Tetanus bij schram zonder bloed?

 • #1

  Ik ben momenteel op vakantie en bij het uitpakken van het koffer gingen de wieltjes hard over mijn arm heen, waardoor ik een lichte schram heb op mijn arm maar zonder bloed, en de huid is ook niet open gegaan ( enkel wat rood, zie foto). Heb er gelijk hand alcohol overheen gedaan en schoongemaakt.
  Aangezien die wieltjes erg vies zijn van straatvuil vraag ik me af of ik een risico heb gelopen op tetanus, en of ik op mijn vakantie adres ergens snel een vaccinatie moet regelen? Het lijkt mij van niet maar ik lees online dat het soms ook vandoor hele kleine wondjes gegeven kan worden. Ik heb mijn dtp vaccinatie als volwassene gehad, maar dat is ook weer 8 jaar geleden. Is dat genoeg? Maak me lichtelijk zorgen, vandaar de vraag. Dank alvast voor de hulp

  Reageer
  #2

  Bij een schram zonder bloed kun je geen tetanus oplopen,er kunnen zo geen bacteriën in de bloedbaan komen.
  Met kleine wondjes worden steek of prikwondjes bedoeld, smal en diep die van bovenaf snel sluiten.Bijvoorbeeld door een naald of spijker.
  Of een beet van een dier.
  Een tetanus vaccinatie is 10 jaar geldig.

  Reageer
  #3

  Oké dank, fijn om te horen. En ik kan het ook niet per ongeluk oplopen door hand op mond besmetting, bijvoorbeeld als ik naderhand iets in mijn mond stop? Heb vaak wondjes in mijn mond, vandaar.

  Reageer
  #4

  En fijn om te horen dat de vaccinatie ook echt 10 jaar bescherming biedt. Dan zal t wel goed komen !

  Reageer
  #5

  Ook zo raak je niet besmet,in de mond is speeksel ook nog een extra barrière.
  En je bent beschermd door de vaccinatie.
  Niet druk om maken dus!

  Reageer
  #6

  Oke, dank, ik ben gerustgesteld !

  Reageer
  #7

  Sorry dat Ik Toch nog met een vraag kom, en het is heel dom maar bij het sluiten van hetzelfde koffer heb ik dit keer wel een schaafwondje met wat gebroken huid opgelopen, maar bij het cijfer slot gedeelte dus waarschijnlijk minder vies. Wederom bloed ik niet maar de bovenste huisslaaf is wel beschadigd ( stukje eraf ) en rood. Zie foto. Ik weet dat ik dit waarschijnlijk ten overvloede vraag, maar dit is neem ik aan ook niet risicovol? Zeker ook niet vanwege de vaccinatie? Sorry nogmaals en dank voor het antwoord. Het klinkt gewoon als een enge ziekte en heb soms wat hypochondrische neigingen, dus daardoor extra voorzichtig.

  Reageer
  #8

  P.s. Ik waardeer alle hulp en info die jullie als admin’s geven , wordt echt gewaardeerd

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Maak je vooral geen zorgen. Je vaccinatie beschermd voldoende en bovendien loop je zo toch geen tetanus op

  Reageer
  #10

  Oké dank. Maar in de regel kunnen bacteriën dus zelfs bij dit soort schrammen ook niet in de bloedbaan komen begrijp ik dus ?

  Reageer
  #11

  Heb het in ieder geval ontsmet, en nee, denk ook niet dat ik het zo krijg maar gezien het voorval van gisteren zat de schrik er goed in

  Reageer
  #12

  Nee, dan zou he toch een open wond moeten zijn

  Reageer
  #13

  Oke, dank John en fijne avond !

  Reageer
Reageer op: Risico Tetanus bij schram zonder bloed?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief