Uitslag over hele lijf

 • #1

  Beste…..

  3-4 weken geleden had ik jeuk aan beide kanten van m’n lies. Hier ontstond een rode uitslag die niet uit zichzelf weg ging. Na een dokters bezoek een anti schimmel crème meegekregen en na twee weken was dit weg.

  Aan het einde van de tweede week kreeg ik het op beide billen. Maar dit leek op wat anders, dat gaf de dokter ook aan. Na een behandeling van cortisone crème (van een week) word het maar niet minder en breidt zich langzaam uit.

  Ook op andere plekken (bovenkant voet, enkels, bovenbenen) komen licht rode plekken naar boven. Heel soms een bobbeltje met wat vocht erbij.

  Over het algemeen jeukt het niet heel erg. Eigenlijk niet, tenzij ik eraan zit en begin te krabben.

  Naast de cortisone crème heb ik ook 3 dagen medicatie voor netelroos (pillen) geprobeerd maar die maken ook geen verschil.

  Zelf dacht ik aan schurft (een angst denk ik) maar gezien de plekken en gezien het bijna niet jeukt is dit onwaarschijnlijk volgens de dokter.

  Ik wordt er inmiddels wel een beetje moedeloos van en wil weten wat het is en of mensen misschien ook zoiets hebben ervaren.

  Reageer
  #2

  Het zou een allergische reactie kunnen zijn. De huisarts zou met een dermatoscoop moeten kunnen zien of het schurft is. Vraag anders een verwijzing voor de dermatoloog

  Reageer
  #3

  Ha John,

  Dank voor je snelle reactie. Gezien het amper jeukt was de dokter er zeker van dat dit het geen schurft is. Ik vraag me af of je ook schurft kan hebben zonder jeuk. Verder heeft m’n partner (tot op heden) nergens last van.

  Ook omdat de schimmel weg ging met de crème leek het hem onwaarschijnlijk. Ik ga maandag ochtend weer naar de dokter en dan ga ik vragen of er idd een onderzoek gedaan kan worden naar allergie en/of schurft.

  Reageer
  #4

  Daaraan toe te voegen. De uitslag was eerst enkel op de billen. Ik ben nu een week in Madrid (36-40 graden iedere dag) en nu zit het dus overal.
  Geen idee of hitte uitslag lang de tijd nodig heeft om weg te gaan. Zit nu veel in m’n kamer (Airco).

  Reageer
  #5

  Schurft zou doorgaans moeten jeuken

  Reageer
Reageer op: Uitslag over hele lijf
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief