Nagels kat in gezicht

 • #1

  Hallo,

  Afgelopen zaterdagochtend 21-3 had ik een akkefietje met mijn kat. Het verhaal zal ik jullie besparen, maar uiteindelijk uit een paniekreactie kreeg ik de nagels van mijn kat in mijn gezicht (nek en gezicht). De nagels van de voorpoten van de kat die drongen diep in mijn huid in mijn nek en het bloedde hevig.
  Uiteindelijk naar het ziekenhuis gegaan en een tetanusprik gehaald. De wonden zagen er mooi en schoon uit dus hoefde niet gehecht te worden.
  Nu is het inmiddels woensdag en de wonden zijn er redelijk dicht. Echter in mijn nek waar de nagels mijn huid waren binnengedrongen is de huid nu hard en opgezet. 2 dagen geleden kneep ik er in 1 en kwam er pus uit. Nu niet meer overigens. Wel nog wat wondvocht, maar meer niet.
  Is dit ok en gaat dit weg of moet ik me zorgen gaan maken?

  Reactie
  #2

  Erg vervelend. Er is waarschijnlijk vuil in de wond gekomen. De bacterien maken de huidcellen stuk en die moeten worden opgeruimd door je eigen afweermechanisme, die rommel wordt dan pus. Het pus moet eruit, dat is goed, eigenlijk is dat dus de herstelreactie van je lichaam. Als de zwelling afneemt en de roodheid en warmte minder worden is het al goed aan het genezen. Mocht het toch erger worden of als er een flinke bubbel op komt te zitten, ga dan even naar de huisarts, dan kan die een klein gaatje maken om het overtollige pus te laten afvloeien. het lijkt er volgens mij dus op dat het goed gaat nu.

  Reactie
Reageer op: Nagels kat in gezicht
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief