moedervlek weg?

 • #1

  hallo,

  ik heb een rijtje moedervlekken op mijn voorhoofd,
  het zijn wel gewonen moedervlekken niet met een bultje of met haar maar ik schaam me er heel erg voor en durf het maar niet te laten zien aan iemand al mijn hele leven heb ik daarom mijn pony zo ver mogelijk bij mij wimpers in de buurt. Ik wil het graag is anders dragen want dit kan eigelijk gewoon niet meer. En ik word er echt erg onzeker door. Kan je deze "gewone" moedervlekken weg laten halen? en heb je dan ook nog kans op littekens?
  Het klinkt mischien niet zo erg maar ik voel me daardoor echt verschrikkelijk lelijk!

  ik hoop snel iets te horen

  Reactie
  #2

  als je het echt graag wil, ga dan geven naar de huisarts, hij kan dat eventueel zelf of hij stuurt je door.

  succes Brenda

  Reactie
  #3

  Moedervlekken die verdacht zijn worden vaak dieper weggesneden en laten inderdaad een littekentje achter. Kleine moedervlekjes kan de huisarts met stikstof 'wegbranden' of 'coaguleren'. Dit doet wel een beetje pijn, er komt dan een blaartje onder de moedervlek, dat duurt een weekje of zo en dan kan het genezen. De dermatoloog kan dit misschien nog netter door de moedervlek weg te schrapen. Je krijgt dan een soort schaafwondje, dat brandt een beetje en ziet er niet mooi uit. Maar het geneest mooier dan als hij het snijdt. Of de moedervlekke wegblijven hangt af van wat de huisarts of dermatoloog van de plekjes vindt. Vraag het even aan hem als je langs gaat.
  Ik kan mij ook goed voorstellen dat de huisarts het niet nodig vindt om je zo te helpen. Ik vind het eigenlijk ook jammer dat je je zo schaamt voor jezelf, dat zou ik veel liever anders zien. Ieder mens is uniek en mooi op zijn of haar eigen manier, en een paar plekjes op je gezicht dat maakt jou een een beetje jou. Toch?
  Maar misschien hebben anderen een andere mening.

  Reactie
  #4

  dank je wel voor jullie reactie..ben ik erg blij mee.
  ik schaam me er al jaren voor en zelf ben ik er ook geen fan om iets van mijn uiterlijk door een arts te laten verwijderen maar ik loop er echt elke dag weer tegen aan. Ik probeer me er niet voor te schamen maar het lukt megewoon niet, ik ben altijd op mijn hoede als er iemand daar bij mij in de buurt komt omdat ik het verborgen wil houden en dat ben ik echt zat ik hoop dat dat me een beetje rust geeft.

  Reactie
  #5

  Bespreek het rustig met je huisarts en leg duidelijk je motivatie uit. Waarschijnlijk zal hij je na het overwegen van medewerking verlenen of advies geven ermee te leren leven, je nog enige bedenktijd geven.
  Misschien wil je t.z.t. vertellen hoe dit gesprek is verlopen en wat de uitkomst is geweest?

  Succes!

  Reactie
Reageer op: moedervlek weg?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief