Veel zweten, vreemde temperatuur

 • #1

  Hoi allen,

  Ik heb al langer last van (overmatig) zweten op veel plekken op mijn lichaam. Ik heb hier al veel tegen geprobeerd (speciale deo's, crèmes), maar niks werkt echt goed en effectief. Wat mij opvalt is dat mijn benen/kont bijvoorbeeld vaak erg warm zijn (daar zweet ik onder andere) vooral als ik zit, maar mijn voeten vaak ijskoud blijven, soms wel klam. Ik heb veel hierover gelezen, maar er lijkt geen bepaalde ziekte bij te horen of oplossing voor te zijn.

  Heeft iemand een idee waar dit vandaan komt en/of tips?

  Persoonlijk zit ik hier best veel mee, soms is het zweten zo erg dat er vlekken in kleding zit. Mijn onderbroek is ook altijd vochtig.

  Voor het zweten ben ik tijd terug al bij huisarts geweest, toen zeiden ze dat het door puberteit kan komen en dat je het maar moet accepteren. Ik ben inmiddels 2o en het lijkt eerder erger geworden, dan minder.

  Alvast bedankt

  Reactie
  #2

  Drink je voldoende water? Gebruik je medicijnen alcohol of drugs? Heb je overgewicht?

  Reactie
  #3

  Ik heb geen overgewicht, ben lang en slank. Gebruik ook geen medicijnen of drugs, alcohol wel. Alcohol lijkt het juist te verminderen.

  Ik ben wel een persoon die vaak stresst of nerveus is voor ‘normale’ dingen, zit daar ook voor in therapie. Dit versterkt het misschien wel wat, maar ik heb het zweten ook als ik thuis achter de computer zit te werken en me niet druk maak.

  Reactie
  #4

  Alcohol vermindert dat echt niet hoor.. drink je genoeg water?
  Stress kan daar wel invloed op hebben

  Reactie
  #5

  Door alcohol ga ik me vaak meer op m’n gevoel voelen.

  Reactie
  #6

  Water drink ik voldoende, probeer het wat vaker te doen.

   

  Reactie
  #7

  Als je je bewust meer op je gemak gaat voelen door alcohol is er toch iets anders aan de hand. Je onderdrukt stress en spanningen met alcohol. Zo loop je toch echt risico op alcoholisme. Hoe vaak en hoeveel drink je gemiddeld per week?

  Je zou minimaal 1,5 liter water per dag moeten drinken

  Reactie
Reageer op: Veel zweten, vreemde temperatuur
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief