Enorme haaruitval

 • #1

  Hallo,

  mijn naam is Julia en ik ben 19 (bijna 20) jaar oud.

  De laatste tijd maak ik mij erg zorgen. Ik heb namelijk enorme haaruitval. Ik heb wel vaker een beetje haaruitval gehad en dit ging dan vanzelf weer over maar deze keer is het wel heel erg. Overal in mijn kamer ligt haar. Als ik mijn jas uitdoe zitten er allemaal haren aan en als ik met mijn hand door mijn haren ga heb ik ontzettend veel haren vast. Ik heb dit nog nooit gehad en ik ben bang dat het niet over gaat. Waar kan het aan liggen en wat kan ik doen? Iemand misschien tips?

   

  Reactie
  #2

  Ga met de klachten naar de huisarts

  Reactie
  #3

  Hoi, ik heb precies zelfde probleem maar dan als man, en aan me huisarts heb ik ook niks aan die zegt dat het normaal is enz terwijl je door me haren heen kunt zien,

  Reactie
  #4

  Kan te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen, met insulineresistentie en met teveel omzetting van testosteron in DHT. Met het juiste voedingspatroon, extra vitaminen, mineralen en vetzuren en met aanvullende middelen kan je het vaak wel bijsturen. Zo krijg ik zelf vet haar en haaruitval als ik geen of te weinig vitamine B slik. Een kinesioloog kan wel uittesten waar bij jou het euvel zit. Eventuele hormonale anticonceptie werkt verhogend op het cortisol, wat ook klachten kan geven.

  Reactie
Reageer op: Enorme haaruitval
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief