foute diagnose?

 • #1

  Ik ben vorig jaar behandeld tegen schurft, echter hield de jeuk na de behandeling niet op. Ik heb mij alleen behandeld met de creme en hoorde dat je eigenlijk ook een pil moet slikken.

  Nu heb ik dus nog steeds jeuk en ben ik afgelopen week bij de dermatoloog geweest(vluchtig gekeken, niet het gevoel dat die echt zag wat ik had). Die zegt geen enkele spoor van schurft te zien(gebruik wel antihistamine, en las ergens dat dit de symptonen kan verlichten?). De dermatoloog denkt dus dat ik een allergie heb, toen bloed geprikt en daar is niks nuttigs uitgekomen.

  Mijn vriendin begint nu echter ook jeuk te krijgen en ik zag tussen haar tenen iets wat leek op een gangetje. Dit vertelt aan de dermatoloog en hij houdt zich er bij dat dit het niet kan zijn.

  Nu lees ik dus op de forum allemaal horror verhalen, met mensen die ook van het kastje naar de muur gestuurd werden waarna er uiteindelijk toch schurft uit is gekomen.

  Nu ben ik dus bang dat dit ook in mijn geval is, de laatste behandeling was sinds afgelopen september....

  Kan het zo zijn dat de dermatoloog zich vergist? Moet ik mij zorgen maken of vertrouwen op de kennis van deze man?

   

   

  Reactie
  #2

  Hallo,

  Wat vervelend..ik kan me je vraag indenken.

  Wanneer ik in je schoenen stond zou ik m'n gevoel volgen. Vertrouwen in een arts is belangrijk. Heb je dat niet dan kan je dat bespreekbaar majen en/of een andere arts zoeken.

  En....een second opinion vragen mag altijd. Dat is niet raar.

  Succes , Thea

  Reactie
  #3

  Hallo,

  Ik heb via een website iets gevonden met een ink test. Ik heb dit uitgevoerd en ben op mijn voet dit tegen gekomen.(zie foto) lijkt dit op een gangetje? Ik heb sinds 2 maanden ook bultjes op mijn scrotum, las ergens dat dit ook het geval kan zijn bij schurft...

  https://ibb.co/dcsMt78

   

   

  Reactie
  #4

  Als je er nou niet met een balpen of viltstift overheen was gegaan, had ik misschien iets kunnen zien

  Reactie
  #5

  Oke hier heb ik nog iets wat op een gangetje lijkt. (Zie foto)

  https://ibb.co/VLyQgMd

  Reactie
  #6

  En nog een paar plekjes waar ik dit terug vindt.

  Gangetje?:

  https://ibb.co/d77P7Xh

  https://ibb.co/dGHvfQd

  Hand:

  https://ibb.co/GxzW4zf

  Pols:

  https://ibb.co/BfqHKbM

  Het nare is, ik word helemaal gek van de jeuk. De jeuk wordt in de nacht ook erger. Ik heb de afgelopen dagen heeeel slecht geslapen. Ik slaap met een coolpad om het een beetje te verlichten... Die antihistamine tabletten helpen volgensmij ook voor geen meter.

  Volgende afspraak met de derma staat pas in februari gepland. Wachttijd is standaard een maand ofzo. Zo kom je er nooit van af, met die lange wachttijden en ondertussen kan je iedereen besmetten.

  Zit te twijfelen om gwn een creme te halen bij de huisarts en mezelf weer te behandelen, wat denken jullie, op basis van de fotos?

  Ik heb ook rood/paarse bultjes op mijn scrotum en die jeuken ook als de ....... Hier heb ik ook na laten kijken door de huisarts en die zeggen dat het ontstekkeningen zijn. Wel toevallig dat als je schurft googled dat dit ook een van de sympthonen kan zijn.

  Ben benieuwd wat jullie er van vinden.

  Reactie
  #7

  De jeuk is overgens niet alleen op mijn polsen, handen en scrotum. Ik heb er ook last van op mijn benen, billen, ellebogen, oksels, borst en tepels een beetje. Rug en gezicht nergens last van.

  Reactie
  #8

  Ik kan het zo niet als schurft herkennen...

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  dankjewel voor je reactie Tandor. Waarom kan je het niet als schurft herkennen en wat denk je dan wat het kan zijn?

  Reactie
  #10

  Hoi,

  Kijk eens bij een huidkliniek. Kans dat je daar eerder bij een dermatoloog terecht kan.

  Groetjes Thea

   

   

  Reactie
  #11

  Omdat ik het niet als zodanig herkennen kan op de foto. Ik zie geen bekende gangetjes... Ik ja zo helaas ook niet zeggen wat het wel is. Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken

  Reactie
  #12

  Lig alweer lekker wakker, overal jeuk. Een prikkelend gevoel onder mijn oksels, borst, nek en ellebogen op het moment.

  Huisarts kan ik niet echt meer heen, die zeggen alleen nog maar dat ik moet wachten op de dermatoloog. En dat duurt nog wel even...

  Nu maar elke avond wakker liggen, dagen aftellen en waschijnlijk slecht presteren op school en het dagelijks leven, hun hebben er geen last van.

  Weetniet hoelang ik dit nog vol kan houden.

  Reactie
  #13

  Inmiddels heeft mijn vriendin net zoveel jeuk als wat ik in het begin had, ook heeft ze dezelfde plekjes als ik. Ze heeft het nu op meerdere plekken zoals borst, buik handen en enkels.

  Hieronder een foto van iets wat op een gangetje lijkt.(Zelfde plekjes als bij mij)

  https://ibb.co/R2ghbX2

  En een foto van opengekrabde blaasjes.

  https://ibb.co/hBM4wHK

  Dit kan toch geen toeval zijn, wat denk jij Tandor?

  Reactie
  #14

  Ik kan geen gangetje zien..boven doen zouden ze dan op meer plaatsen moeten zijn. Toch maar naar de huisarts

  Reactie
  #15

  Gister bij de huisarts geweest. Die zegt dat ik moet wachten op de dermatoloog en daar alles nog een keer moet vertellen en laten zien. Voor nu heeft die me dus weer naar huis gestuurd.

  Reactie
Reageer op: foute diagnose?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief