Heb ik schurft?

  • #1

    Dag allemaal,

    Ik heb sinds een week of 3/4 extreme jeuk, vooral in de avond en nacht. Ongeveer een maand geleden heb ik bij een meisje in bed geslapen. Zij had al een tijd lang van extreme jeuk en krabt ook vaak haar huid open. Tegelijk met de extreme jeuk kreeg ik een rood bultje in mijn oksel (foto 2). Dit bultje jeukte ook en vervelde na enkele dagen. Hij zit er nog steeds. Een week nadat de jeuk begon kreeg ik een aantal kleine blaasjes op mijn penis. Ze doen geen pijn en jeuken maar heel af en toe. In de eerste instantie dacht ik aan een soa, dus heb ik een SOA test laten doen, maar geen SOA gevonden (gelukkig). Een aantal dagen geleden, na een nacht met meer dan extreme jeuk werd ik wakker met enorm veel bultjes net boven mijn bilspleet (foto 1). Ook deze jeuken enorm.

    Zelf dacht ik aan schurft, alhoewel ik met het blote oog geen gangetjes kan zien die de schurftmijt gemaakt zou moeten hebben. Alle plekken waar ik jeuk heb komen overeen met de bekende plekken waar schurftmijten zitten (Oksels, handen, elleboog, knieholte, penis/balzak, binnenkant benen, onderbuik).

    Kan iemand mij vertellen wat deze bultjes zijn? Is het schurft? Waar kan ik creme halen om de schurft tegen te gaan (online wel te vinden maar haal liever in de winkel/apotheek). De huisartsenpost gaat maandag pas weer open en ik hou dit echt niet langer vol.

    Super bedankt voor het lezen.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Dat lijkt zo niet op schurft... De huisartsenpost is altijd open op feestdagen weekenden en avonduren....
    Het zou beter zijn om er toch eerst naar te laten kijken voordat je er iets tegen gaat gebruiken

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je bericht, Tandor,

    helaas is de huisartsenpost echt dicht (misschien door koningsdag?)

    Verder wil ik nog melden dat ik al een keer naar de huisarts toe was geweest toen de symptomen nog niet zo erg waren maar toen kreeg ik gewoon een eczeemzalfje aangesmeerd, maar ik heb nog nooit last van eczeem gehad. Dit werkte dus ook voor geen meter. De kleine bultjes op mn penis zijn wel duidelijke symptomen van schurft na seksueel contact met iemand die schurft heeft. Het is de enige verklaring die ik kan vinden...

    Reageer
    #4

    Dan zul je toch naar de dokter moeten want voor de zalf heb je een recept nodig. Je huisartsenpraktijk zal dicht zijn, maar niet de huisartsenpost. Die zijn altijd open op feestdagen, weekenden en in de avonduren voor de rest van de week.

    Reageer
    #5

    hallo ik heb sinds 2 dagen last van mijn vaginale gebied en heb een soort (wat lijkt op een blaasje) builtje en ik zelf heb dan wat dingen online opgezocht en dacht dat hem miss schurft zou zijn (ik wil geen foto laten zien) zou ik dan even naar de huisarts moeten

    Reageer
    #6

    Ga naar de huisarts en laat ernaar kijken... Maar schurft is niet erg waarschijnlijk

    Reageer
    #7

    https://www.tubantia.nl/hengelo/schurft-duikt-op-in-twente-is-er-sprake-van-een-opmars~ac54adc0/

     

    Schurft HEERST en niet alle huisartsen weten hoe ze dit moeten behandelen. Triest.

    Reageer
    #8

    ik heb hetzelfde, wat was het uiteindelijk?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wat is her nou geweest?

    Reageer
    #10

    Hoi, ik heb precies dezelfde plekjes die jij op de bil hebt zitten, maar dan op de borstkas. Ik heb echt o-ve-ral jeuk. Vooral in de avond in bed wordt ik helemaal gestoord. Het is ten eerste algehele jeuk met name armen benen borst buik, ten tweede het gevoel alsof je huid verbrand is over je hele lijf en ten derde echt steken in je arm, steeds op dezelfde plek. Je kunt jeuken wat je wilt, maar het zit diep en je kunt het niet wegkrabben.

    Ohja, nog een heel belangrijk detail: mijn penis -op de eikel- zitten rode vlekjes op en als hij stijf wordt glimt hij als een gek (deed hij anders nooit). Het lijkt ook alsof mijn eikel heel strak staat. Er zaten ook een paar bultjes op de schacht, maar die zijn weg. Het ziet er ‘ziek’ uit en ik durft niet verder te gaan met een leuk meisje dat ik nu aan het daten ben.

    Ik ben bij de huisarts twijfelachtig gediagnostiseerd met schurft. Ze zeiden letterlijk (2 artsen) “Behandel het maar als schurft.” Ze waren overtuigend maar ook een beetje twijfelachtig. Enfin, dus ik 2x die rotzalf (is gewoon pesticide) over mijn hele lijf gesmeerd. De ronde plekjes bij mijn polsen zijn weg, maar de jeuk is er nog en is veranderd van algeheel naar algeheel met steken, dus vooral avond en nacht.

    Ik heb ook een SOA test laten doen, alle gangbare soa plus herpes. Was allemaal in orde.

    Wie helpt ons???? En houdt ons op de hoogte ook als je hier post en weet wat het nou uiteindelijk was!

    Ik heb zelf sterk het gevoel dat het erger wordt als ik veel vet of suiker eet, maar dat kan ook denkbeeldig zijn. Er is volgens mij iig iets helemaal niet in orde van binnen. ALSJEBLIEFT HELP! Ik ga morgen weer naar de huisarts, maar please laat weten als je meer weet.

    Met alle respect; maar als je niet weet wat het is, reageer dan ook vooral niet.

    Dank!

    Ik doe er een foto van mijn borst en buik bij.. en ook van mijn eikel. Er zit steeds 1 week tijd tussen de foto’s hopelijk weten jullie meer.

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Hier nog eentje van mijn buik/borst met de rode plekjes

    Bijlagen:
    Reageer
    #12

    PS, ik heb echt ALLES gewassen op 60 graden, meermaals, zelfs van bed gewisseld. Elke 3 dagen weer opnieuw alles gewassen. What is wrong here??

    Reageer
    #13

    @Roan en @helpmij

    Weten jullie nou wat het uiteindelijk was? Ik heb exact hetzelfde en trek het niet meer.. PLEASE laat even wat weten hier.. dank!

    Reageer
    #14

    Beste Forummers,

    Bij mij is schurft gediagnostiseerd door zowel 3 verschillende huisartsen als een dermatoloog. Ik had exact dezelfde klachten als jullie, dus dat nota bene een moderator (John) dit afdoet als zijnde geen schurft vind ik eerlijk gezegd behoorlijk zorgelijk.

    Ik heb even op zijn profiel gekeken en John is niet medisch onderlegd op dit vlak, althans niet professioneel. Hij komt uit de sportmassage/fysiotherapie hoek en ik vind dat hij zich niet moet inlaten met het geven van adviezen op dit forum buiten zijn eigen specialisme. Dit terzijde, maar het is dus waarschijnlijk wél schurft. Sterkte allen!

    Goed (2x) smeren met de creme met tussenposen van een week. Smeren op een droge huid, dus niet meteen na het douchen maar even wachten. Overal smeren, dus ook onder je voeten en vooral onder je nagels want je gaat toch weer krabben en dan blijft de mijt daar zitten. Je kleding allemaal wassen, je bed, je matras luchten etc.

    Beste is nog om een week alleen op vakantie te gaan of indien mogelijk even op een ander bed/matras ge gaan liggen voor een week.

    En maak je niet druk, het is vaak gewoon weg als je alles goed opvolgt. De jeuk kan wel nog weken(!!) aanhouden. Je moet alleen waakzaam zijn als je na een week na het 2e smeren van de creme nog nieuwe plekjes krijgt.

    Wees niet bang, ga naar je huisarts en praat erover, huisartsen hebben alles al gezien dus schaam je aub niet. Je hebt een soort kriebelende hoofdluis, maar dan op je huid. Alleen het woord schurft is niet zo lekker 😉 that’s all.

    Peace!

    Reageer
    #15

    Wat het ook zou kunnen zijn als ik zo het eerste bericht van die forum lees is krentenbaard. Komt vaak rondom de mond en op de kaaklijn voor echter heb ik het al op m’n armen gehad (ivm ook eczeem daar dus verspreid) en op m’n hoofdhuid. Wellicht zou je daar eens. Naar kunnen kijken. Het is zeer besmettelijk en als het bultje/wondje/korstje open krabt komt er vaak helder vloeistof vanaf dit is het gene wat besmet! Als de vloeistof opdroogt kan het een gelig korstje geven. Ik moet zeggen dat bij mij het er niet zo extreem uitzag als bij google. Meer hele dunne korstjes (blaadjes). Maar ik lette ook extreem op hygiëne destijds voor het geval dat het besmettelijk was (voor de diagnose).

    Volgens mij werd mij toen een crème met zwavel voorgeschreven.

    Reageer
Reageer op: Heb ik schurft?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief