Acne op rug :(

  • #1

    Hoi,

    Ik zit met het volgende:

    Ik ben nu 25 jaar. Op mijn 15de had ik erge acne op mijn rug. Ik ben 1x 'zelf' ongesteld geworden en daarna meteen gestart met de Diane 35 pil. De acne op mijn rug verdween. Op mijn 19de ben ik overgestapt naar de Microgynon, omdat de Diane erg slecht in het nieuws kwam en ik dacht dat ik misschien wel over de acne was heengegroeid. Maar helaas, de acne op mijn rug kwam weer helemaal terug (had toen ook een erg stressvolle periode). Na een paar maanden ben ik overgestapt op de Femodeen. De acne op mijn rug ging toen weer langzaam weg.
    De femodeen heb ik geslikt tot mijn 24ste. Vorig jaar september heb ik besloten te stoppen met de pil, omdat ik wilde weten of de pil afgevlakte emoties, depressieve gevoelens en een laag libido veroorzaakte. Dit lijkt inderdaad zo te zijn, want ik voel me nu emotioneel veel stabieler. Het probleem is dat de acne op mijn rug weer in alle hevigheid terug is. Ik heb al vanalles geprobeerd (o.a. benzoylperoxide 10%; Solgar Nails Skin Hair Formula met Vitamine C, koper en zink; tea trea; calendula olie; bietensap; 3 weken lang dagelijks 1L brandnetelthee drinken) maar niks lijkt te helpen. Ook ben ik afgelopen jaar heel onregelmatig, lang en weinig ongesteld geworden. Ongeveer de hele maand januari, juni en nu sinds 3 augustus heb ik bruine/donkerrode afscheiding en bij het plassen soms lichtroze bloed. Een inlegkruisje is dus voldoende. Met de pil werd ik wel normaal ongesteld.
    Ik wil heeeel graag van de acne af, maar vraag me af wat ik nu het beste kan doen. Rond mijn 28ste wil ik beginnen aan kinderen. Ik ben bang dat de hormonen mijn lichaam zo in de war schoppen, dat ik er onvruchtbaar van word (omdat ik de pil zo lang geslikt heb en nu zo raar ongesteld word). Het liefst zou ik dus geen hormonen meer innemen, maar het allerliefst wil ik geen acne meer op mijn rug hebben. Ik ben er daarom over aan het denken om toch maar weer de femodeen te gaan slikken. Ik weet namelijk niet wat deprimerender werkt: acne of de pil. Ik heb ook gelezen over de Nuvaring, maar ik lees veel verschillende ervaringen mbt acne, gemoedstoestand / afgevlakte emoties, libido etc. Een spiraaltje zie ik niet zo zitten.
    Kortom: ik heb echt geen idee wat ik nu het beste kan doen om van de acne af te komen, al dan niet met anticonceptie, help!
    Reageer
    #2

    Ga naar de huisarts, vraag om een verwijzing voor de dermatoloog, en laat eens naar de acne kijken. Vraag dan ook een verwijzing voor de gynaecoloog voor de menstruatieproblemen.

    Reageer
    #3

    Je kan eens googlen op insulineresistentie. Insulineresistentie is bron van allerlei klachten, waaronder acne. Je voeding is belangrijk. Bepaalde vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren kunnen het gunstig beïnvloeden. Denk aan stoffen als magnesium, zink, vitamine B en d, omega 3 en gammalinoleenzuur. Biergist en edelgistvlokken bevatten veel mineralen, onder ander chroom en zink, die belangrijk zijn voor je bloedsuikerspiegel en hormonen.
    Pilgebruik zorgt voor tekorten in je lichaam, zoals zink, vitamine B en magnesium. Koper slikken is niet verstandig omdat pilgebruik zorgt voor een verhoogde koperspiegel in je lichaam.

    Reageer
Reageer op: Acne op rug :(


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief